(P) Santorini, insula care găzduieşte peste 250 de biserici

 Florentina Liutic
.

Micuţa insulă grecească de pe litoralul Mării Egee este populară pentru topografia sa unică, ce a contribuit decisiv la evoluţia arhitecturii construcţiilor de aici, care poate fi observată şi admirată la fiecare pas. Explorează în această vară Santorini și admiră bisericile albe, cu dom albastru, care aşteaptă să fie fotografiate.

 

viva..Santorini1

 

Stil arhitectural unic

Santorini abundă de biserici de toate formele şi mărimile, iar arhitectura sa, specifică insulelor Ciclade, este notabilă prin delicateţea şi plasticitatea ei, caracteristici ce provin din imaginaţia creatoare a meşterilor populari locali. De altfel, numărul impresionant de biserici vine tot de la fervoarea religioasă a localnicilor, care s-a consolidat de când cu erupţia vulcanului şi s-a intensificat mai târziu, când s-au confruntat cu catolicismul în timpul ocupaţiei francezilor.

 

Cele mai multe dintre bisericile din Santorini sunt de tip bazilical, în formă de cruce în timp ce altele au o cupolă, care poate fi de culoare albă, deşi majoritatea dintre ele sunt albastre, iar faţadele bisericilor şi catedralelor sunt dominate de prezenţa a două turnuri cu clopote. Mănăstirile de pe insulă sunt şi ele impresionante, masive, ce amintesc de multe ori de cetăţi, şi au o curte interioară, arcade şi turnuri cu clopote deosebite.

 

Cele mai frumoase edificii religioase din Santorini

 

Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, poziţionată în centrul oraşului Fira, cu o vedere splendidă asupra vulcanului şi a mării, este una dintre cele mai populare biserici din Santorini. Clădirea originală a fost construită în anul 1827 şi refăcută după cutremurul din 1956, iar interiorul său impresionează prin frescele pictate de un artist local cu un talent excepţional.

 

Deasupra satului Pyrgos, pe muntele cu acelaşi nume, se află Mănăstirea Profetului Ilie, fondată la începutul secolului al XVIII-lea, care găzduieşte în casele mănăstirii o colecţia bogată de materiale etnografice, importante cărţi vechi şi manuscrise.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Santorini https://www.christiantour.ro/pachete/rezultat/iliada-hotel-charter-avion-santorini-2016/src0d5650151e5ce0c/160366532

 

Hotel Iliada 4* – de la 364 euro/ persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton