Asigură-te că ești sănătoasă!

 Florentina Liutic
.

Ieri seară, pe 25 aprilie, revista Unica a organizat cea de-a treisprezecea ediție a Atelierelor de Idei Unica, eveniment care a avut loc la Hotel Marshal Garden, cu sprijnul companiei Gedeon Richter. Tema întâlnirii a fost „Sănătatea la control!'.

 

Cele aproximativ 150 de cititoare ale revistei eu avut ocazia să afle o mulțime de lucruri interesante de la vorbitoarele evenimentului: Larisa Petrini, coach certificat internațional în sănătate holistică și nutriție integrativă, Carmen Brumă, vedetă TV și autoare a bestsellerului Suplă, sănătoasă, sătulă (carte vândută în peste 250.000 de exemplare), dr Zorela Sgarbură, specialist Obstetrică-Ginecologie, medic cu vastă experiență în tratarea fibromului uterin și a infertilității, și Miruna Stănculescu, psihoterapeut, specialistă în formare cognitiv-comportamentală.

 

Larisa Petrini a oferit o mulțime de informații utile despre cum ne putem antrena' în relație cu obiceiurile noastre, pentru a ne transpune dezideratele legate de sănătate în obiective și pentru a reuși să le integrăm în viața noastră de zi cu zi. Am aflat astfel mai multe despre managementul energiei și, mai ales, despre microobiceiuri.

 

Carmen Brumă, cunoscută pentru forma sa fizică de excepție – pe care a și evidențiat-o cu eleganță, venind îmbrăcată în alb – ne-a atras atenția să nu lăsăm răul în doze mici să ne intoxice încetul cu încetul, indiferent că vorbim despre mâncare nesănătoasă, de activități care ne irosesc timpul sau de relații toxice. Apoi, ne-a oferit o serie de sfaturi menite să ne ajute să ne îmbunătățim stilul de viață, sfaturi valoroase, bazate pe îndelungata sa experiență personală.

 

De la dr Zorela Sgarbură am aflat îngrijorătorul fapt că 25% dintre românce nu merg niciodată la un consult ginecologic, acest lucru expunându-le adesea la afecțiuni grave, precum fibromul uterin sau cancerul genital. Asta în condițiile în care, la 40 de ani, 60% dintre femei au deja un fibrom mai mic sau mai mare! Am aflat nu doar cum se diagnostichează această boală ce apare în interiorul mușchiului uterului, ci și ce opțiuni de tratament există, inclusiv tratamentul medicamentos inovator, care poate permite unei femei cu fibrom să rămână însărcinată și/sau să amâne intervenția chirurgicală asupra fibromului sau chiar să ducă la involuția fibromului.

 

Psihoterapeuta Miruna Stănculescu a prezentat cu mult umor psihologia sănătății, mai exact cum reacționăm emoțional atunci când trebuie să ne purtăm de grijă: de exemplu, cum unii dintre noi apelează la tehnica struțului, necontrolându-și sănătatea intenționat, de teama vreunui diagnostic grav, ori cum alții, dimpotrivă, își caută o boală cu temeinicie, ajungând în pragul ipohondriei. Nu în ultimul rând, psihoterapeutul ne-a explicat cât de importantă este latura emoțională a oricărei boli fizice, pe care nu trebuie să o neglijăm dacă dorim să ne vindecăm mai ușor.

 

Seara s-a încheiat cu discuții informale, fotografii, gustări din partea hotelului Marshal Garden, apă oferită de Aqua Carpatica și mici cadouri din partea revistei Unica.

 

Urmăriți contul de Facebook pentru a afla când se va desfășura următoarea ediție a Atelierelor de Idei! Vă așteptăm!

 

Foto: Cristian Duminecioiu

 

 

  

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton