(P) Vacanță pentru Seniori în Lisabona

 Florentina Liutic
.

Lisabona – o capitală romantică și artistică este perfectă de explorat la orice varstă, pregătită să ofere turiștilor momente și experiențe de vacanță unice. De la plimbări boeme în apropierea țărmului, cu tramvaiul de epocă sau cu funicularul, pană la escapade istorice, gastronomice sau culturale, aici le poți îmbina pe toate într-o armonie perfectă.

Iar dacă ești pasionat de istorie, Lisabona îți rezervă multe surprize arhitecturale și culturale, prin vizitarea vechilor cartiere cu piețe pietruite, spre castelele locuite de regi și prințese, printre oprele de artă expuse în muzeele dezvoltate în palatele somptuoase, ori în grădinile imperiale ce-ți oferă vederi spre apele ca de safir.

Poziționată incredibil, la intersecția dintre raul Tejo și Atlantic, Lisabona este o muză care te inspiră prin frumusețea sa romantică, clima blandă cu peste 300 de zile însorite pe an, arta care se mută din atelierele de creație în stațiile de metrou și gastronomia fabuloasă. Descoperă Lisabona prin cel mai popular program turistic: Senior Turism fără limită de varstă, într-un circuit low-cost cu avionul de la Europa Travel.

Cartiere istorice pline de bijuterii arhitecturale

Ia cu asalt cartierele impresionante ale capitalei, cel mai vechi dintre ele este Alfama care ți se dezvăluie în fața ochilor ca o mantie colorată cu superbe case pe două etaje și arhitectură de inspirație maură cu elemente simbolice din Evul Mediu.

Acest labirint de străduțe ascunde magazinașe de suveniruri, cafenele boeme și ateliere de creație, fiind păzit de Castelul S`Jorge , cea mai veche construcție din Lisabona, din varful căreia vei putea imortaliza asfințitul. Tot aici poți să vizitezi și celebrul Muzeu al muzicii Fado, o experiență de neuitat în Lisabona.

O plimbare cu funicularul pană în Bairro Alto, cartierul dezvoltat pe un deal fertil, este obligatorie pentru orice turist care ajunge aici. Casele galbene ca mierea și catedralele somptuoase vin în contradicție cu atmosfera vibrantă și viața de noapte foarte dezvoltată a cartierului.

În Belem ajungi dacă ești pasionat de istorie, pentru că aici se regăsesc cele mai multe monumente ale Lisabonei. Cel mai impresionant este chiar Turnul Belem – o capodoperă arhitecturală manuelină cu elemente gotice și renascentiste, situat chiar pe malul apei ca simbol al puterii și prosperității portugheze. La fel de fabuloasă ți se va părea și Mănăstirea Jeronimos, parte din patrimoniul UNESCO. Nu rata nici Grădinile Tropicale unde ești răsplătit cu peisaje romantice, la care poți ajunge cu tramvaiul de epocă.

Priveliști unice de pe stanca 'de la capătul lumii'

După Lisabona, evadează cateva ore în zona Cabo da Roca, zonă turistică aflată la mai puțin de 40 de km distanță de capitală, unde ai parte de cele mai impresionante priveliști asupra Atlanticului, de pe o stancă ce se ridică la circa 150 de metri deasupra oceanului. Zona, este de altfel și cel mai vestic punct al Europei. Potrivit legendelor locale, pe vremuri se credea că acesta este capătul lumii la marginea stancilor colțuroase marcate de un far vechi adus aici prin anul 1772.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Senior Turism Lisabona

Tarife de la de la 324 Euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. BONUS: Tur panoramic Lisabona! Senior Turism – fara limita de varsta! Data de plecare: 07.10! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton