(P) Femeile care si-au facut un nume in lumea pokerului

 Sava Elisabeta
.

11Multa vreme, jocurile de noroc au fost apanajul barbatilor. Mari amatori de pariuri, romanii practicau aceasta activitate ori de cate ori aveau ocazia, dar pentru soldati, acestea erau o adevarata religie in momentele de acalmie dinaintea bataliilor. Desi societatea romana era una libertina, femeile aveau voie sa parieze doar in timpul Festivalului Bona Dea, inchinat zeitei cu acelasi nume, protectoare a femeilor.

Cu timpul, femeile au patruns cu mai mare usurinta in lumea jocurilor de noroc, pentru ca, o data cu dezvoltarea industriei online a sectorului, sa fie prezente din ce in ce mai des la mesele de joc sau la slots-machines. Daca pentru cele mai multe doamne gamblingul reprezinta doar o sursa de distractie, sunt cateva care s-au facut cunoscute intr-o lume in care barbatii sunt vedetele.

Una dintre cele mai cunoscute jucatoare de poker din lume este Vanessa K. Selbst.  Nascuta in 1984, americanca este singura femeie care detine trei bratari World Series of Poker, inregistrand castiguri de peste 11 milioane de dolari in cariera. Extrem de inteligenta (a studiat la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, dupa care s-a transferat la Yale), Vanessa este singura femeie care a fost pe primul loc in Global Poker Index si care a castigat North American Poker Tour Main-Back-to-Back. Cel mai bun an din cariera a fost 2013, cu castiguri insumand 1,4 milioane de dolari.

O alta jucatoare foarte cunoscuta in primul deceniu al mileniului a fost Kathy Liebert. Aceasta a adunat peste 6 milioane de dolari in cariera si a obtinut o bratara World Series of Poker. Ca si Selbst, Liebert nu mai are pokerul printre prioritati, dedicandu-se altor activitati, printre care artele martiale.

Annie Duke nu a renuntat inca la poker. In 2017 ea a castigat peste 1,1 milioane de dolari la turneele World Series of Poker. Detinatoare a unei bratari WSOP, Annie si-a facut timp pentru a scrie carti de strategie in poker, devenind si antrenor de poker pentru vedete.

Anette Obrestad a aparut in lumina reflectoarelor din pokerul online. Ea a castigat peste 3 milioane de dolari din poker, dar s-a remarcat ca vedeta a turneelor de poker pentru televiziune, unde a reusit sa faca fata celor mai renumiti jucatori ai lumii. Partenere de joc la multe dintre partidele televizate i-au fost Victoria Coren si Vanessa Russo, doua dintre figurile emblematice ale pokerului mondial.

Sunt si o multime de vedete care nu au putut ramane departe de mesele de joc. Un astfel de exemplu este actrita americana Pamela Anderson, cunoscuta publicului roman din serialul ,,Baywatch'. Se pare ca ea ar fi pierdut intr-o singura noapte peste un sfert de milion de dolari, ba chiar s-ar fi casatorit cu jucatorul profesionist de poker Rick Salomon in urma unui pariu pierdut. O alta actrita pasionata de poker este Shannon Elizabeth, interpreta Nadiei din ,,American Pie'. Aceasta a realizat castiguri importante la jocul de carti, declarand in dese randuri ca pokerul este a doua cariera.

Nu doar pokerul le atrage pe doamne. Inainte sa devina jucatoare profesionista de poker, Erica Schoenbergas a castigat sume impresionante la blackjack, fiind cunoscuta drept ,,Blackjack Babe'. Dupa despartirea de Chris Zylka, Paris Hilton a fost vazuta din ce in ce mai des in jurul meselor de blackjack din Las Vegas. Ea joaca pentru trecerea timpului, dar asta nu a impiedicat-o sa castige si cateva zeci de mii de dolari pe seara. Fanii din Romania ai acestui joc pot accesa Vlad Cazino Blackjack, sectiunea live a cazinoului cu acelasi nume, unde vor avea parte de o experienta de joc asemanatoare celei dintr-un cazinou clasic.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton