(P) Exista 5 probleme ale masinii cu care se confrunta toti soferii in trafic. Cum le poti evita?

 Sava Elisabeta
.

Chiar daca nu conduci masina personala foarte des si eviti sa intri in traficul infernal al orelor de varf, nu poti sa eviti mereu momentele mai putin placute din trafic. Indiferent de cat de prudent si preventiv conduci, te vei lovi si tu de aceleasi probleme de care se lovesc toti soferii, mai mult sau mai putin experimentati. Trebuie sa ii acorzi mare atentie auoturismului tau, indiferent de sezon, pentru a putea evita aceste complicatii.

Ca sa fii pregatit pentru astfel de situatii, iata mai jos o lista a celor 5 probleme des intalnite ale autoturismelor, cu care soferii se confrunta in trafic:

Servodirectia

Dupa o perioada mai indelungata, foarte  multe masini ajung sa aiba aceasta problema. Iti poti da seama ca masina ta prezinta defectiuni la servodirectie, atunci cand incerci sa efectuezi un viraj, iar efortul pe care il depui in manevrarea volanului este mult prea mare. Este posibil sa fie nevoie sa inlocuiesti bieleta antiruliu sau sa efectuezi cateva reparatii la servodirectie. Aceasta defectiune reprezinta o gravitate, deoarece poate influenta manevrele, mai ales pe cele mai rapide.

Bateria

Cand bateria masinii incepe sa arate semne de oboseala, inseamna ca acumulatorul a dezvoltat, la un moment dat, sensibilitate la temperaturi foarte scazute sau foarte ridicate. De aceea, este foarte important sa verifici care este starea bateriei, inainte sa pleci la un drum mai lung. Pentru a preveni o astfel de defectiune, asigura-te ca nu lasi luminile aprinse atunci cand nu folosesti masina. In cazul in care te confrunti cu o astfel de problema, este indicat sa te prezinti la un service autorizat pentru o verificare amanuntita.

Franele

Avand in vedere conditiile de trafic, foarte multi soferi au probleme cu placutele de frana de la masina. Este usor sa le identifici, deoarece vei fi atentionat de zgomotele neobisnuite, venite din zona in care se afla franele. Aici, ar putea exista probleme cu placutele de frana, sau alte defectiuni ce tin de sistemul de franare. In magazinul online RAO AUTO vei gasi piese de schimb pentru masina ta, indiferent de marca, la preturi foarte accesibile. O investitie mica te poate scapa de momente neplacute mai tarziu.  Mai ales in cazul in care conduci masina zilnic in traficul infernal al orasului, este indicat sa fii atent la astfel de defectiuni ce pot aparea atunci cand te astepti mai putin si care, daca nu sunt prevenite, iti pot compromite concediul.

Cauciucurile

Dupa cum stii deja, anvelopele reactioneaza negativ la temperaturile extreme, mai ales atunci cand suprafata de rulare nu este cea mai avantajoasa. Trebuie sa te asiguri ca intotdeauna anvelopele tale sunt umflate atat cat trebuie si ca nu prezinta uzuri. In cazul in care anvelopele sunt vechi si se pot gasi pe ele semne de deteriorare, este recomandat sa achizitionezi cat de repede altele noi. Cauciucurile mult prea uzate influenteaza extrem de mult distanta de franare. De aceea, anvelopele sunt un aspect foarte important de care trebuie sa tii cont, in fiecare sezon.

Pana de combustibil

I se poate intampla oricui sa ramana in pana de benzina, atunci cand conduce la un drum mai lung, pe distante mari. Uneori este vina soferului iar alte ori a infrastructurii. In orice caz, este indicat sa ai mereu la tine cantitatea optima de benzina, mai ales atunci cand te deplasezi pe distante foarte lungi.

Chiar daca te consideri un sofer experimentat, este important sa fii precaut de fiecare data cand conduci. Daca vei tine cont de toate aceste probleme des intalnite si vei invata cum sa le previi, experienta ta la volan va fi una pozitiva, fara scenarii neplacute.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton