The Simpsons Movie - The cartoon Family

 Revista VIVA
.

The Simpsons Movie – The cartoon Family

The Simpsons Movie – The cartoon Family

Chiar inainte de a fi lansat, 'The Simpsons Movie a primit o nominalizare la categoria 'Cel mai bun film al verii pe care nu l-ati vazut inca, in cadrul MTV Movie Awards 2007.

Pe parcursul celor 400 de episoade, exista referiri la tot ce inseamna universul american: cinematografie, televiziune, muzica, literatura, stiinta sau istorie. Seria animata a lui Matt Groening contine si o puternica parodie la adresa programelor care tin audientele canalelor americane de televiziune la cote ametitoare: 'X-Files, 'Star Wars, 'Harry Potter. Iar 'The Simpsons nu s-a lasat deloc mai prejos, inregistrand audiente record, milioane de telespectatori strangandu-se in fata micilor ecrane pentru a-si vedea propria viata transpusa fara pic de make-up. 'The Simpsons este mai mult decat un serial de pluton, 'Time il numea in 1998 'Cel mai bun serial de televiziune al secolului al 20-lea. Serialul nu este doar cel mai bun, ci si unul dintre cele mai influente: temele tratate si audientele inregistrare transformandu-l intra-una dintre cele mai puternice voci din spatiul american. 'The Simpsons ironizeaza tot ceea ce tine de cultura populara americana, personajele nu sunt deloc intamplatoare, fiind stereotipuri: colegi de munca, profesori, prieteni de familie, rude sau celebritati locale. Iar toposurile in care se desfasoara viata celor din Springfield sunt cele ale oricarui oras de pe continentul nord-american: centrul, ghetoul, scoala, pista de bowling, barul, biserica sau fabrica. Homer, tatal, lucreaza la centrala nucleara si are doua mari pasiuni: sa se uite la televizor si sa bea bere acasa sau la bar. Marge, sotia sa, este femeia casnica, a carei viata este dedicata celor trei copii. Bart este cel care le da cel mai mult de furca parintilor sai, fiind un esec al sistemului de invatamant american. Se da in vant dupa skateboarding, ii place sa mestece guma si provoaca majoritatea aventurile in care sunt angajati membrii familiei sale. Printre cei din familia Simpson se ascunde si o inteligenta precoce, iar acesta este Lisa a carei pasiune este aceea de a canta la saxofon. Maggie este cea mai mica, nu poate inca vorbi, fiind la etapa in care suzeta este nelipsita.

In 'The Simpsons Movie, vinovat de o greseala la locul sau de munca, Homer bulverseaza existenta micii asezari Springfield. Matt Groening declara ca dezvaluirea povestii este de prisos, trebuie doar sa te asezi si sa vezi ce se intampla. Isi imprumuta vocile pentru lungmetraj, asa cum au facut-o si pentru serial: Dan Castellaneta (Homer), Julie Kavner (Marge), Nancy Cartwright (Bart Simpson), Yeardley Smith (Lisa Simpson).

Succesul pe care 'The Simpsons l-a inregistrat a fost atat de mare, incat numeroase staruri au tinut sa fie prezente in serial de-a lungul timpului: Elizabeth Taylor, Barry White, Kim Basinger, Mel Gibson, Lucy Liu, Danny DeVito, Glenn Close sau Kiefer Sutherland. Popularitatea serialului a dus in mod inevitabil si la dezvoltarea unei veritabile industrii: de la postere la T-shirt-uri, fiecare dintre materialele promotionale legate de familia Simpsons a adus in conturile producatorilor un miliard de dolari drept incasari. 'The Simpsons este un fenomen aparte, infuenta sa regasindu-se si la nivelul vocabularului: celebra exclamatie a lui Homer, 'Doh, neologismele si expresiile intrate in Dictionarul Oxford, sunt tot atatea dovezi ale impactului pe care un film il poate avea intr-o societate.

Text: Florentina Liutic; Fotografii: IntercCom Film Distribution

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton