Beyonce, Jamie Foxx si Eddie Murphy: "Dreamgirls"

 Revista VIVA
.

Beyonce, Jamie Foxx si Eddie Murphy: „Dreamgirls”

Beyonce, Jamie Foxx si Eddie Murphy: „Dreamgirls”

Un film despre Diana Ross si glamour-ul anilor 60, cu Beyonce, Jamie Foxx, Dany Glover, Eddie Murphy si multa muzica buna. „Dreamgirls” a luat trei Globuri de Aur, printre care pentru cel mai bun film comedie/muzical si se anunta de pe acum candidat la Oscar .

Sa fie masinaria marketing-ului sau adevaratul talent si carisma daramatoare a lui Beyonce la mijloc… nu stim, dar pe fruntea ei scrie succes. Esecul e o categorie necunoscuta pentru frumoasa ciocolatie. Caci Beyonce este o „dreamgirl”. Respirand senzualitate si glamour prin toti porii, fata asta poate face din acest moment orice, caci criticata tare, tare nu va fi. Si poate nici nu sunt motive reale. Pentru rolul din „Dreamgirls” se pare ca va fi nominalizata la Oscar. Combinatia in care s-a angrenat este foarte buna, stelele ii sunt favorabile. Scenariul filmului a fost premiat cu Tony, are vedete, muzica buna, poveste frumoasa. In film mai joaca Jamie Foxx (Oscar pentru „Ray” in 2004), un foarte talentat si educat muzician (cu studii serioase de pian clasic la prestigioasa Julliard School), Eddie Murphy si Dany Glover, care nu mai au nevoie de nici o prezentare. Scenariul vrea sa reproduca mai mult sau mai putin evolutia trupei „The Supremes” si a cantaretei Diana Ross. Beyonce este, desigur, Diana Ross (mai precis Deena Jones) iar sotul vedetei din anii 70 e Foxx, adica Taylor Curtis. Pelicula se bazeaza pe un musical din 1981 de pe Broadway. Daca mai adaugam ca scenariul este semnat de cel care a facut si „Chicago” rezulta ca „Dreamgirls” are exact atata farmec, muzica, dans si femei frumoase cat sa increteasca fruntile juriului de la Academy Awards si sa-i faca sa bataie picioarele pe sub masa, fara sa fie un film naiv si roz. Showbiz-ul a insemnat mereu si lacomie si conflict. Dar binele invinge!

Pentru ca despre Beyonce s-a spus atata, despre Jamie Foxx la fel, desi acest actor promite sa fie unul din viitorii „monstri” despre care oricine arde sa scrie, cateva cuvinte despre vedetele de plan doi ale filmului, Anika Noni Rose si Jennifer Hudson. Ironic, cele doua par sa repete destinul celorlalte membre „Destinys Child”.

Beyonce ia ochii, restul e decor. Jennifer Hudson are o voce exceptionala, cu nimic mai prejos decat a vedetei principale. Canta o buna parte din melodiile interpretate in film si le-a facut knock-out pe celelalte 782 actrite cu care a concurat pentru acest rol. A fost foarte emotionata ca a castigat-o pe Effie: „Nu credeam ca voi reusi. Au vorbit cu mine, apoi s-au uitat la alte actrite, apoi iar au venit la mine. Dar eu am avut mereu credinta. Trebuia sa ma detasez putin si sa nu ma gandesc prea multa vreme ca innebuneam de emotie”. Iata ca Jennifer, pentru rolul Effie, are sanse la o nominalizare la Oscar pentru rol secundar. Cealalta mica vedeta, Anika Noni Rose, este blindata cu premii in teatru, are si ea o voce de milioane si este cu adevarat mica, pentru ca a purtat tocuri de 10 cm pentru a putea intra in cadru acceptabil alaturi de Jennifer si de Beyonce. Criticii americani de film au fost pana acum mai mult incantati decat deceptionati de film: „Dovada ca musical-ul de pe Broadway a revenit in forta pe marele ecran”. Asa o fi. Abia asteptam.

De Iuliana Alexa; Fotografii: Cinemagia.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton