300 - Un film intre mit si realitate

 Revista VIVA
.

300 – Un film intre mit si realitate

300 – Un film intre mit si realitate

Regizorului american Zack Sneyder nu este decat la al doilea sau lung-metraj. Dupa ce si-a facut ucenicia in publicitate, Sneyder a pornit-o la lupta cea grea, in cinematografie. Prima „batalie”: filmul „Armata mortilor”. Pare sa fi inceput victorios, intrucat pelicula seducea, la vremea sa, deopotriva, presa si spectatorii. Iar „300” nu a primit inca nota finala, insa ceea ce se poate spune fara gres este ca nu intra in categoria filmelor care trec neobservate.

Din distributie fac parte: Gerard Butler (cunoscut spectatorilor din „Fantoma de la Opera”), Lena Headey (am vazut-o in „Fratii Grimm”), Dominik West (a jucat alaturi de Julianne Moore in „The Forgotten”) ), David Wenham (a aparut in trilogia „The Lord of the Rings”).

Si daca nu ar fi fost, nu s-ar mai povesti…

Istoria a consemnat ca intre anii 481- 480 i. Ch, asupra cetatilor grecesti cobora amenintarea persana. Grecii trebuiau sa lase deoparte neintelegerile si sa-si uneasca fortele pentru a tine piept invaziei. Numeroasa armata a lui Xerxex urma sa fie oprita de un contingent format din cateva mii de soldati (intre 7-10.000). Locul fusese ales: la Termopile sau „Portile calde” numite astfel dupa numeroasele izvoare calde raspandite in zona. Zeii pareau a fi alaturi de greci, trimitandu-si un mesager care a decimat armata persana: o furtuna napraznica. Intr-un final, Xerxes si Leonidas se regasesc fata in fata. Grecul valorifica din plin avantajul terenului propriu, iar persii mor pe capete, aproape 20.000 de persi pierind in lupta. „Nemuritorii”- trupele de elita ale persilor nu au scapat nici ele de furia grecilor. Cronicarii au consemnat si prezenta unui tradator grec, care i-a aratat lui Xerxex cum ar putea sa-i invinga pe greci: printr-o trecatoare secreta, persii puteau ajunge exact in spatele armatei grecesti. Leonidas descopera manevra persilor si decide sa ii infrunte cu ajutorul a 300 de spartani care lupta pana la moarte.

de Florentina Liutic; Foto: www.cinemagia.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton