[INTERVIU] Dana Războiu, vacanţă în Africa

 Adina Rosetti
.

Dacă ai de gând să faci o călătorie în Africa, citeşte mărturia Danei Războiu despre experienţa în Senegal. Te va face fie să visezi în continuare, fie să renunţi complet la idee. Pentru că, aşa cum ne-a povestit Dana, o excursie în Africa nu e o vacanţă, ci o lecţie de viaţă.

 

DSCN0386

 

La ora la care citeşti acest articol Dana a plecat împreună cu fa­milia ei într-o vacanţă cu cam­perul, în Banat, la Cheile Nerei. Când am încercat să stabilesc interviul cu ea, se afla, de asemenea, în munţi, fără cal­culator, fără acces la net. N-ai zice că un om care a locuit o vreme la Viena şi care se simte foarte bine într-un hotel Four Seasons, iubeşte vacanţele sălbatice, lipsite de confort. Anul acesta speră să bifeze şi Vietnam, un vis vechi de 15 ani, dar până atunci, Africa rămâne o experienţă nemaiîntâlnită.

 

Cum ai ales tocmai Africa?

M-am întâlnit întâmplător cu o prie­tenă la un concert în Bucureşti şi mi-a spus că urmează să plece peste o săptămână în Africa, în Senegal. Prietena mea are afaceri acolo, cunoaşte bine ţara şi continentul, are casă şi o reţea de cunoştinţe în Senegal şi în alte ţări africane. Deci era pentru mine o ocazie excelentă să văd o zonă a lumii în care nu am fost niciodată. M-am hotărât pe loc să merg cu ea. Nu a cre­zut nimeni că mă voi ţine de cuvânt, era destul de greu spre imposibil să plec, aveam nevoie de mai multe vaccinuri, de viză, de bilete de avion şi era sâmbătă seara, a doua zi duminică… Oricum, pe mine imposibilul mă stimulează. Am găsit la Babeş o doctoriţă minunată, Ta­tiana Carata, care a venit de acasă, du­minica, să-mi facă vaccinurile obligato­rii pentru Africa, ce trebuie făcute cu minimum 7 zile înainte. Am fost impre­sionată, recunoscătoare şi fericită. Restul le-am rezolvat luni.

 

Sunt convinsă că te-ai documentat temeinic înainte să pleci. Totuşi, te-a luat Africa prin surprindere?

Să ştii că m-am documentat temeinic şi să ştii că Africa este totuşi o experi­enţă care depăşeşte orice aşteptare. Îţi spun doar că şocul a fost atât de puternic, încât nu reuşeam să dorm. Toate imaginile de peste zi îmi reve­neau în minte seara şi stăteam trează noaptea, fără să pot adormi. Din expe­rienţa mea, îţi spun că o excursie în Africa nu e o vacanţă, este o lecţie de viaţă. Acolo viaţa are altă valoare. Îmi vine să spun… nicio valoare. Totul se rezumă la supravieţuire. Să apuci ziua de mâine. În prima seară, imediat ce am ajuns, Charlotte, fata în casă, o negresă tânără, îmbrăcată în bubu (hainele tradiţionale ale senegalezelor) ne-a servit cina. Gazda, prietena mea, mi-a spus că Charlotte era gravidă ulti­ma dată când a văzut-o şi are un copil mic acum. Aşa că a întrebat-o ce-i mai face copilul. „Il est mort', ne-a răspuns Charlotte, continuându-şi treaba.

Citeşte continuarea interviului în numărul de august al revistei VIVA!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton