Rețete de turtă dulce. Un desert delicios!

 Miniosu Alexandra
.

Rețete de turtă dulce. Turta dulce este un desert absolut delicios. Tuturor ne aduce aminte de copilărie, dar mai ales de Sărbătorile de iarnă. Poate fi folosită și ca decorațiune pentru brad, iar cei mici o adoră. Dacă vreți ca anul acesta să vă aveți acest preparat pe masa de Crăciun sau de Revelion, noi vă recomandăm trei rețete de turtă dulce savuroase!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețete de turtă dulce. Turta dulce este un preparat ce nu trebuie să vă lipsească de pe masa de Sărbători. Acest desert este pe placul tuturor și veți reuși să-i impresionați chiar și pe cei mai pretențioși. Dacă vreți să gătiți și dumneavoastră acest dulce, cele trei rețete recomandate de noi vă vor fi de folos. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente!

Citește și: Rețetă de plăcintă cu spanac și orez.Simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă prăjitură „Cât bați din palme”.Extrem de gustoasă!

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Rețetă de turtă dulce clasică – Ingrediente

500 g făină

4 ouă

9 linguri de miere

200 g zahăr pudră

o linguriță mix de condimente: scorțisoară, nucsoara, cuișoare, ghimbir, anason

o linguriță bicarbonat

o lingură zeamă de lămâie

Rețetă de turtă dulce clasică – Mod de preparare

1. Mai întâi, amestecați untul topit cu mierea. Adăugați apoi, pe rând, zeama de lămâie și zahărul. Toate acestea trebuie puse într-o cratiță, la foc mic. Se lasă apoi totul la răcit.

2. Amestecați apoi ingrediente uscate, fără ouă. După aceea, combinați cele două amestecuri obținute.

3. Mai apoi, se bat ouăle și se adaugă peste cele două amestecuri. Frământați cu mișcări lente, dar ferme. Aluatul de turtă dulce trebuie frământat până ce observați că s-a omogenizat întreaga compoziție.

4. În cazul în care observați că aluatul de lipește de mâini, mai adăugați puțină făină. Rezultatul final trebuie să aibă o consistență elastică și să nu fie lipicios. Acoperiți apoi cu un prosop curat castronul în care se află aluatul. Se lasă să crească aproximativ 30 de minute.

5. Între timp, încingeți cuptorul. Alegeți o tavă și tapetați-o cu foaie de copt. Conform libertatea.ro, se întinde o foaie, iar apoi se taie forme diverse ce se așază în tavă. Formele trebuie să aibă o distanță de 1-2 cm între ele. Introduceți totul la cuptor pentru 15 sau 20 de minute.

Rețetă de turtă dulce glazurată – Ingrediente

250 g zahăr

125 ml apă

150 g + 330 g făină

un ou

o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu

50 g unt

puțină sare

o linguriță de scorțișoară

un sfert de linguriță de nucșoară

un praf de cuișoare

Ingrediente pentru glazură

un albuș

100 g zahăr

două linguri de apă fierbinte

Rețetă de turtă dulce glazurată – Mod de preparare

1. Caramelizați cantitatea de zahăr într-o oală încăpătoare. Turnați apoi apa și presărați mirodeniile. Acesta sunt scorțișoara, nucșoara și cuișoarele. Amestecați totul cu grijă.

2. Mai apoi, după ce s-a topit zahărul, puneți 150 g făină. Amestecați totul și stingeți apoi focul. Lăsați compoziția la răcit.

3. Separat, într-un bol, puneți restul de făină rămas, alături de un praf de sare. Adăugați bicarbonatul de sodiu, apoi amestecați. După ce ați terminat, turnați amestecul de caramel, oul și untul topit. Amestecați până ce obțineți un aluat ușor lipicios.

4. Formați biluțe din aluat și așezați-le pe o tavă. Atenție! Tava trebuie mai întâi tapetată cu hârtie de copt, ca să nu se lipească. Turta dulce se dă la cuptor pentru circa un sfert de oră.

5. Între timp, trebuie să vă ocupați și de glazură. Pentru asta, amestecați mai întâi albușul cu zahărul. La final, puneți și cele două linguri de apă fierbinte.

6. Turta dulce se trece prin glazură după ce s-a răcit și se pune mai apoi pe un grătar. Poftă bună!

Rețetă de turtă dulce germană – Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

500 g făină

350 g miere

100 g zahăr

100 g unt

un ou

o lingură de cacao

10 g bicarbonat de sodiu

3 linguri lapte

40 g mix măcinat fin pentru turtă dulce (scorțișoară, cardamom, nucșoară, cuișoare, anason, coriandru)

Ingrediente pentru glazură

350 g zahăr pudră

un albuș

2-3 picături suc de lămâie

Rețetă de turtă dulce germană – Mod de preparare

1. Amestecați mierea cu untul și zahărul într-o cratiță cu fund gros. Puneți oala pe foc foarte mic. După ce zahărul s-a topit, stingeți focul și lăsați totul la răcit preț de 3-4 minute.

2. Se pun pe deasupra oul, o lingură de cacao, și mixul de condimente. Amestecați totul cu grijă. Ulterior, presărați și făina dată prin sită în mixul de miere. Amestecați totul până se obține o compoziție omogenă.

3. La final, veți obține un aluat foarte lipicios. Nu vă faceți griji, așa și trebuie! Puneți acum și bicarbonatul dizolvat în 3 linguri de lapte și continuați să frământați aluatul.

4. Ulterior, înveliți aluatul cu niște folie alimentară. Se bagă apoi la frigider pentru 24 de ore.

5. Ziua următoare, aluatul se scoate din frigider și se împarte în două bucăți. Acestea se întind pe planul de lucru, după ce a fost foarte bine înfăinat. Trebuie să obțineți o foaie subțire, cu o grosime de aproximativ 0,3 -0,5 cm, mai scrie sursa menționată.

6. Apoi, decupați aluatul cu ajutorul unor forme. Rezultatul se pune în tava de cuptor, după ce ați tapetat-o cu hârtie de copt. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180°C, iar turta dulce se lasă la copt aproximativ 10-12 minute. Abia după ce se răcesc puteți pune și glazura peste.

7. Pentru a prepara glazura, amestecați un albuș de ou cu un vârf de cuțit de sare. Puneți și 2-3 picături de suc de lămâie. Ulterior, presărați zahărul pudră, treptat, și amestecați totul până ce ajungeți la o glazură cremoasă.

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton