Cea mai bună rețetă pentru zacusca de ciuperci

 Dumba Gabriela
.

Rețetă ușoară pentru zacusca de ciuperci. Alături de zacusca de legume sau cea de fasole, zacusca de ciuperci este un aliment apreciat de toată familia, mai ales în sezonul rece. Rețeta pentru zacusca de ciuperci nu este una complicată, așa cum s-ar putea crede, dar trebuie să țineți cont de câteva reguli.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Pentru zacuscă putem folosi orice fel de ciuperci comestibile. E adevărat că unele dintre ele, precum gălbiorii sau ghebele, sunt mai savuroase decât cele champignon, însă toate ciupercile sunt gustoase, până la urmă.

INGREDIENTE pentru rețeta de zacusca de ciuperci

2 kg ciuperci;

1 kg ardei capia sau gogoșari;

1 kg ceapă;

200 ml ulei;

4 căței usturoi;

1-2 căni suc de roșii;

sare după gust și boabe de piper

2-3 frunze de dafin

Citește și:Viața lui Mircea Solcanu, un lung șir de drame:'Tumoarea de la creier mi-a spart timpanul și…'

Citește și:Alexandra Ungureanu și Gojira formează cel mai nou cuplu din showbiz!Cum au fost surprinși

Citește și:Viorel Lis o imploră pe Oana să nu îl ducă la azil:'A văzut cazul lui Arșinel'

Cum se prepară zacusca de ciuperci

După ce au fost spălate bine și curățate de coajă, ciupercile se pun la fiert pentru 20 de minute, apoi se lasă la scurs. Ulterior, se dau prin mașina de tocat carne.

Apoi, coace ardeii, spală-i și curăță-i de coajă și de semințe.

Într-o tigaie mare se pune uleiul și se adaugă ceapa tăiată în jumătăți, pentru a se înăbuși timp de câteva minute la foc mic. Eventual se poate adăuga și puțină apă să nu se ardă. Trebuie să fie înăbușită, nu arsă! Ulterior, și ceapa se dă prin mașina de tocat. La fel și ardeii copți.

Toate ingredientele tocate se amestecă și se pun într-un vas mare la foc. Se lasă pe foc până când începe să scadă, tot atunci se adaugă și sucul de roșii, spre final. Se condimentează cu sare și piper, se mai dă în câteva clocote, după care se oprește.

Rețeta de zacuscă de ciuperci se poate servi fie ca o tocană, fie pe pâine proaspătă sau prăjită, ca aperitiv, gustare sau mâncare de post.

Dacă vreți să o păstrați pentru iarnă, zacusca fierbinte se pune în borcane curate și sterilizate și se depozitează în cămară sau într-un loc răcoros.

sursa: Libertatea

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton