Rețetă de supă de ceapă cu brânză gratinată. Acest preparat se prepară ușor, este consistent și are un gust delicios. Rețeta este populară în întreaga lume, însă își are originea în bucătăria franțuzească, fiind un preparat tradițional. Dacă vreți să vă delectați papilele gustative, nu ezitați să încercați rețeta de supă de ceapă cu brânză gratinată recomandată de noi!
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de supă de ceapă cu brânză gratinată. Această supă se prepară din ceapă caramelizată și este servită gratinată, cu brânză deasupra sau cu felii de pâine prăjită. Poate fi servită pe post de aperitiv, însă, datorită consistenței, poate ține loc și de felul principal. Alături de un vin roșu sau alb, prânzul poate deveni un adevărat răsfăț pentru întreaga familie!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu pepene roșu
Citește și: Rețetă de orez prăjit cu pui
Citește și: Rețetă de brioșe cu prune
Citește și: Rețetă de omletă turcească (Menemen)
Rețetă de supă de ceapă cu brânză gratinată – Ingrediente
1 kg aripioare de pui, sau tacâmuri
500 g ceapă galbenă
500 g ceapă roșie
50-75 g unt
1 pahar coniac
1 pahar de cidru
sare și piper
cimbrișor și cimbru
2-3 foi de dafin
brânză emmentaler
parmezan
felii de pâine toast
puțin ulei de măsline
oregano
2 căței de usturoi
Rețetă de supă de ceapă cu brânză gratinată – Mod de preparare
1. Începeți cu carnea. Din aripioarele de pui, se prepară o supă și se adaugă mirodenii pentru aromă.
2. Ulterior, ceapa se taie mărunt și se călește într-o tigaie în unt. Se stinge cu coniacul și se adaugă cimbrul. Compoziția se fierbe până la evaporarea alcoolului, potrivit Antena1.
3. În această etapă, se adaugă supa de pui fierbinte și se lasă la fiert până când compoziția devine cremoasă.
4. Acum, supa se lasă la răcit, se porționează în boluri de ceramică, se adaugă brânză sau felii de pâine prăjită deasupra și se bagă la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade, pentru 5-6 minute.
5. Când supa se gratinează frumos, aceasta poate fi scoasă din cuptor și consumată. Poftă bună!
Sursa foto: Pixabay
- Vezi şi cele mai scârboase tipuri de brânză!
- Vezi și ce este șalota sau cum poți să faci ceapă murată pentru iarnă