Cât costă cursurile de înot pentru copii și adulți

 Lupescu Anca
.

Cât costă cursurile de înot pentru copii și adulți? Dacă nu știi să înoți, atunci acum poate fi ocazia perfectă să înveți. În plus, poți face această activitate alături de copii. Poate ai auzit că experții recomandă ca adulții să aibă 150 de minute de activitate moderată sau 75 de minute de activitate intensă în fiecare săptămână. Înotul este o modalitate excelentă de a îți lucra întregul corp și sistemul cardiovascular. O oră de înot arde aproape la fel de multe calorii ca și alergarea, fără tot impactul asupra oaselor și articulațiilor.

Beneficiile înotului

Lucrează întregul corp

Unul dintre cele mai mari beneficii ale înotului este că îți lucrează cu adevărat întregul corp, din cap până în picioare. Înotul crește ritmul cardiac fără, fără a stresa corpul, tonifică mușchii, dezvoltă forța și dezvoltă rezistența.

Sarcina și sportul. Ce activități fizice sigure îți recomandă kinetoterapeutul

Întărește sistemul cardiovascular

În timp ce mușchii tăi se antrenează bine, și sistemul tău cardiovascular face același lucru. Înotul îți face inima și plămânii puternici.

 Înotul este atât de bun pentru tine încât cercetătorii împărtășesc că poate chiar reduce riscul de deces. În comparație cu persoanele inactive, înotătorii au aproximativ jumătate din riscul de deces.

Este potrivit pentru persoanele cu leziuni, artrită și alte afecțiuni

Înotul poate fi o opțiune sigură de exerciții fizice pentru persoanele cu, artrită, handicap și  alte probleme care îngreunează exercițiile cu impact ridicat.

Înotul poate chiar să te ajute să reduci o parte din durere sau să îmbunătățească recuperarea după o accidentare.

Dieta care a ajutat-o pe Catherine Zeta-Jones să slăbească 19 kilograme! La ce alimente a renunțat și ce secret are de fiecare dată când i se face foame

O opțiune bună pentru persoanele cu astm

Mediul umed al piscinelor interioare face ca înotul să fie o activitate excelentă pentru persoanele cu astm. Nu numai atât, dar exercițiile de respirație asociate cu acest sport, cum ar fi reținerea respirației, te pot ajuta să îți extinzi capacitatea pulmonară și să obții controlul asupra respirației.

Îmbunătățește somnul

Înotul ar putea avea puterea de a te ajuta să dormi mai bine noaptea.

Înotul este accesibil unei game largi de persoane care se confruntă cu probleme fizice. Acest lucru poate face ca înotul să fie o alegere bună pentru adulții în vârstă care doresc să-și îmbunătățească somnul, dar și pentru copii.

Excelent pentru copii

Copiii au nevoie de minimum 60 de minute de exerciții aerobice în fiecare zi. Nici nu trebuie să se simtă ca o corvoadă. Înotul este o activitate distractivă și nu se simte neapărat ca un antrenament formal.

Copilul poate face fie lecții de înot structurate, fie poate face parte dintr-o echipă de înot. Timpul de înot nestructurat este o altă opțiune solidă pentru a-i pune pe copii în mișcare.

Citește și: Dieta lui Nicole Kidman, la 53 de ani. Secretul ei:mănâncă 5-6 mese pe zi și ține cont de regula 80-20

Are prețuri accesibile

Înotul poate fi, de asemenea, o opțiune de exerciții fizice accesibilă în comparație cu altele. Multe piscine oferă tarife rezonabile.

Cât costă cursurile de înot pentru copii și adulți

O ședință de înot pentru copii pornește de la 60 de lei și poate costa și mai mult, în funcție de nevoile și locația piscinei sau a bazinului. 

Citește și:Dieta Salmei Hayek la 53 de ani!Trucul simplu la care apelează actrița încă din adolescență și care a nu a dat greș niciodată

Există și abonamente sau pachete de ședințe care pot fi, de multe ori, mai avantajoase.

Pentru adulți, prețurile sunt asemănătoare. De exemplu, poți găsi în București o ședință de înot pentru adulți pentru 95 de lei. 

Și în acest caz, prețurile pot diferi în funcție de oraș, locație sau oferte ori abonamente și pachete.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton