Rețetă prăjitură turnată cu mere. Este un desert ce nu necesită mult timp pentru preparare. Nu trebuie să ai experiență în bucătărie pentru a avea un rezultat cu adevărat gustos. Ingredientele sunt minime, dar satisfacția este maximă.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Prăjitura turnată cu mere este o rețetă clasică. Nu ai cum să dai greș în prepararea ei și nici nu ai nevoie de foarte mult timp pentru a avea un desert pe masă.
Citește și: Rețetă de varză cu carne de porc.
Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.
Citește și: Albert, de nerecunoscut după Survivor.
Citește și: Narcisa Birjaru, câștigătoarea Chefi la Cuțite, s-a angajat la hotelul lui Borcea de la mare
Ingrediente – Rețetă prăjitură turnată cu mere
- 2 ouă
- 200 g zahăr
- 180 g făină
- 1 pliculeț praf de copt
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 1 kg mere
- 5 g scorțișoară
Mod de preparare – Rețetă prăjitură turnată cu mere
Ouăle se bat împreună cu 130 g de zahăr și cu uleiul. Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă treptat în ouăle bătute cu zahărul. Urmează să se toarne și laptele, tot treptat.
:contrast(8):quality(75)/https://www.viva.ro/wp-content/uploads/2021/07/coperta-iulie-52-764x1024.jpg)
Consistența aluatului trebuie să fie puțin mai groasă decât cea a clătitelor. Merele se curăță și se dau prin răzătoare. Acestea se vor pune într-o cratiță cu restul de zahăr și se pun la călit.
Când sucul merelor scade, se pune scorțișoara și se lasă la răcit. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se toarnă jumătate din aluat și se pune la cuptor pentru 10 minute. După ce timpul s-a scurs, se adaugă merele și peste restul de aluat. Prăjitura se lasă la cuptor pentru 30-40 de minute. La final se pudrează cu zahăr pudră.