Rețetă prăjitură turnată cu mere. Se prepară foarte repede

 Dumitrache Medeea
.

Rețetă prăjitură turnată cu mere. Este un desert ce nu necesită mult timp pentru preparare. Nu trebuie să ai experiență în bucătărie pentru a avea un rezultat cu adevărat gustos. Ingredientele sunt minime, dar satisfacția este maximă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Prăjitura turnată cu mere este o rețetă clasică. Nu ai cum să dai greș în prepararea ei și nici nu ai nevoie de foarte mult timp pentru a avea un desert pe masă.

Citește și: Rețetă de varză cu carne de porc.

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.

Citește și: Albert, de nerecunoscut după Survivor.

Citește și: Narcisa Birjaru, câștigătoarea Chefi la Cuțite, s-a angajat la hotelul lui Borcea de la mare

Ingrediente – Rețetă prăjitură turnată cu mere

  • 2 ouă
  • 200 g zahăr
  • 180 g făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 kg mere
  • 5 g scorțișoară

Mod de preparare – Rețetă prăjitură turnată cu mere

Ouăle se bat împreună cu 130 g de zahăr și cu uleiul. Făina se amestecă cu praful de copt, apoi se adaugă treptat în ouăle bătute cu zahărul. Urmează să se toarne și laptele, tot treptat.

Consistența aluatului trebuie să fie puțin mai groasă decât cea a clătitelor. Merele se curăță și se dau prin răzătoare. Acestea se vor pune într-o cratiță cu restul de zahăr și se pun la călit.

Când sucul merelor scade, se pune scorțișoara și se lasă la răcit. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se toarnă jumătate din aluat și se pune la cuptor pentru 10 minute. După ce timpul s-a scurs, se adaugă merele și peste restul de aluat. Prăjitura se lasă la cuptor pentru 30-40 de minute. La final se pudrează cu zahăr pudră.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton