Rețetă mucenici muntenești fierți. Cea mai simplă rețetă

 Raiciu Adriana
.

Rețetă mucenici muntenești fierți. În data de 9 martie, în ziua de Sfinții 40 de Mucenici, în Muntenia, mucenicii se pregătesc diferit. Sunt acei mucenici în formă de 8, dar se fierb și se fac cu zeamă. Astfel, dacă vrei să faci cei mai buni mucenici muntenești fierți, trebuie să respecți următoarele instrucțiuni.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Mucenicii se pregătesc cu ocazia zilei de 9 martie, zi în care Biserica Ortodoxă îi prăznuiește pe cei 40 de Sfinţi Mucenici. În termeni populari, în această zi, se deschid mormintele și porțile Raiului. Forma de 8 este reprezenatarea stilizată a unui corp uman.

În această zi sau chiar cu o zi înainte, gospodinele se pregătesc cu toate cele necesare pentru a face mucenici. Totuși, dacă vrei să îi pregătești așa cum trebuie, este necesar să respecți următoarele instrucțiuni.

Citește și: Mucenici muntenești și moldovenești.Rețetele lui Chef Scărlătescu

Citește și: Rețetă de mucenici moldovenești.Secretul pentru a ieși pufoși

Citește și: Rețete de mucenici muntenești și moldovenești.Uite cum prepari cei mai buni mucenici

Citește și: Cum se fac mucenicii muntenești fierți.Cea mai simplă rețetă

Ingrediente pentru mucenici muntenești fierți

Pentru aluat:

500 g făină

200 ml apă

1/2 linguriță de sare

Pentru fiert:

2-3 litri de apă

200 g zahăr sau după gust

250 g nucă

esență de rom

coaja rasă a unei lămâi

coaja rasă a unei portocale

esență de vanilie

1 plic zahăr vanilat

1/2 baton de scorțișoară

Mod de preparare mucenici muntenești fierți

  1. Amestecăm făina cu apa și sarea până obținem un aluat potrivit de tare. Întindem aluatul într-o foaie care să nu fie mai groasă de 1/2 cm. Tăiem mucenicii cu ajutorul aparatului special de tăiat în formă de 8. Dacă nu vrem să îi pregătim de la 0, ne putem folosi de cei puși la dispoziție în comerț.
  2. Punem mucenicii obținuți pe o tavă și îi lăsăm să se usuce timp de o oră.
  3. Vom pune pe foc o oală cu 2-3 litri de apă și vom adăuga sare și zahăr, după gust. Când vedem că apa începe să fiarbă, vom da focul mai încet și vom adăuga cu grijă mucenicii. Îi lăsăm pe foc pentru 10 minute, apoi adăugăm esențele, coaja rasă a unei lâmăi, coaja rasă a unei portcoale, dar și zahărul vanilat. Îi mai lăsăm la fiert pentru încă 15 minute.
  4. La sfârșit vom adăuga și 1/2 din batonul de scorțișoară. Îi vom lăsă cu capacul pus timp de 10 minute, iar apoi îi servim.
  5. Dacă nu ne plac mucenicii calzi, îi putem lasă să se răcească și îi băgăm la frigider pentru două ore. Îi servim după cele două ore.

Poftă bună!

sursă foto- Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton