Rețetă de mucenici moldovenești. Cei mai buni sfințișori

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de mucenici moldovenești. În fiecare an, pe data de 9 martie, de Sfinții 40 de Mucenici, de pe mesele gospodinelor nu lipsesc niciodată mucenicii. Dacă i-ați încercat deja pe cei muntenești, noi vă arătăm cum se prepară și cei moldovenești. Rețeta e la fel de simplă și la fel de gustoasă. Iată rețeta de mucenici moldovenești recomandată de noi!

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Mucenicii moldoveneşti sunt cunoscuți și ca sfințișori în unele zone din țară. Gustul lor vă va cuceri instant prin aroma dulce. Aluatul de copt folosit e asemănător cu cel de cozonac. În plus, savoarea e dată și de miere și nucă, ingrediente folosite pentru a fi unși la final. Rețeta de mucenici moldovenești se prepară în doar câțiva pași simpli.

Citește și: Mucenici muntenești și moldovenești.Rețetele lui Chef Scărlătescu

Citește și: Cum se fac mucenicii muntenești fierți.Cea mai simplă rețetă

Citește și: Rețetă de mucenici moldovenești.Secretul pentru a ieși pufoși

Citește și: Rețete de mucenici muntenești și moldovenești.Uite cum prepari cei mai buni mucenici

Ingrediente pentru rețeta de mucenici moldovenești

  • 1 kg făină
  • 400 g zahăr
  • 4 ouă
  • 100 g margarină
  • 40 g drojdie
  • 400 ml lapte
  • 200 g miere
  • 200 g nucă măcinată
  • 50 ml ulei
  • esenţe după gust

Mod de preparare pentru rețeta de mucenici moldovenești

1. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să vă ocupați de maia. Aceasta se face din drojdie, 2 linguriţe de zahăr, puţin lapte şi puţină făina, iar apoi se lasă la crescut.

2. Mai apoi, cerneți făina într-un vas încăpător. După aceea, i se face o gaură în mijloc în care se potrivește cu grijă maiaua crescută.

3. Adăugați apoi și 3 ouă bătute cu un praf de sare, 200 g zahăr, laptele, margarina moale. Tot acum puneți și aromele, conform retete.unica.ro.

4. După ce ați adăugat ingredientele, frământați aluatul cu mâinile înmuiate în ulei. Lăsați-l apoi la dospit.

5. După ce a crescut destul, rupeți din aluat câte o bucată de mărimea unui măr. Din aceasta se fac 2 suluri lungi şi subţiri. Ele se împletesc apoi în forma cifrei 8.

6. Apoi, mucenicii sau sfințișorii se lasă să crească puțin. Aceștia se ung cu un ou bătut și se pun apoi într-o tavă. Vasul trebuie uns înainte cu ulei și tapetat cu hârtie de copt. Preparatul se dă la cuptorul preîncalzit până ce se rumenește.

7. În timp ce mucenicii se rumenesc în cuptor, fierbeți un sirop dintr-un pahar de apă și restul de zahăr. Pentru ca sfințișorii să aibă o textură moale și pufoasă, ei se trec rapid, în 1-2 secunde, prin siropul obținut, călduț. Faceți asta după ce i-ați scos din cuptor.

8. La final, mucenicii moldovenești se ung cu miere și se presară cu nucă. Poftă bună!

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton