Rețetă de dovlecei prăjiți cu usturoi. Aromați și ușor de preparat

 Oana Pantazi
.

Cea mai bună rețetă de dovlecei prăjiți cu usturoi se pregătește în mai puțin de 30 de minute și, cel mai important, deliciosul preparat poate fi servit atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine. Nu în ultimul rând, necesită puține ingrediente.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Dacă doriți să încercați o rețetă de dovlecei prăjiți cu usturoi, vă oferim cea mai simplă variantă, cu care nu veți da greș. Chiar dacă este considerat o legumă lipsită de personalitate, deoarece nu are un gust memorabil, dovlecelul are multe proprietăți pentru sănătate, este dietetic și se împrietenește foarte bine cu usturoiul. Iar asta face ca gustul său să devină special.

Rețetă de dovlecei prăjiți cu usturoi

Dat fiind că ne aflăm în plină vară, iar în cămara fiecărei gospodine se găsesc acum din plin legume de sezon, să preparați o rețetă de dovlecei prăjiți cu usturoi nu reprezintă o provocare. Iată, așadar, de ce aveți nevoi pentru a-i pregăti!

Citește și: Chiftele de dovlecei. Rețetă delicioasă și ușor de preparat

Citește și: Ciorbă rădăuțeană. Cea mai bună rețetă cu pui și smântână

Citește și: Ciorbă de legume. Ingredientul care dă gustul perfect

Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase

Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat

Ingrediente

  • 1 dovlecel de mărime medie (500-600 g)
  • 3-4 linguri de făină
  • 300 ml ulei (de măsline sau de floarea-soarelui)
  • o căpățână de usturoi
  • mărar sau pătrunjel (pentru ornat)
  • lămâie (opțional) pentru servit

Cum se prepară dovleceii prăjiți

Această rețetă de dovlecei prăjiți cu usturoi nu presupune, după cum veți vedea, nici multă muncă, nici vreun talent special în bucătărie, dar rezultatul este spectaculos.

Așadar, dovlecelul se curăță de coajă și se taie în felii de circa 1/2 cm grosime. După aceea, se presară cu sare și se pun într-o sită, la scurs, deoarece vor lăsa multă apă.

Apoi, se tavălesc feliile de dovlecei prin făină și se pun într-o tigaie în care ați încins uleiul în prealabil. Se lasă la prăjit până prind o culoare frumoasă, aurie, iar apoi se scot cu o paletă și se pun într-un castron.

Între timp, din cățeii de usturoi se prepară un mujdei cu apă, sare și puțin ulei de măsline. Acesta se va presăra peste dovlecei în momentul servirii, alături de mărar sau pătrunjel tocat, după gust.

Se pot consuma și cu lămâie, care va potența aroma dovleceilor cu usturoi. Preparatul se poate servi de sine stătător sau ca garnitură la friptură.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton