Rețeta de tort Constantin și Elena nu este una complicată, dar rezultatul este unul excelent, garantat! Puteți pregăti tortul Constantin și Elena pe 21 mai 2022, pentru sărbătoriții care poartă numele Sfinților Constantin și Elena.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de tort Constantin și Elena. Ingrediente
- 6 ouă
- 130 g zahăr
- 130 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 400 g frișcă lichidă
- 250 g mascarpone
- 300 g căpșuni
- suc de fructe sau zeamă din compot pentru însiropat
Rețeta de tort Constantin și Elena. Mod de preparare
Modul de preparare al tortului Constantin și Elena nu este deloc complicat. Urmații instrucțiunile și veți obține un tort delicios pentru ziua de 21 mai 2022, dată la care românii sărbătoresc Sf Constantin și Elena.
Se bat bine ouăle, apoi se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat.
Batem bine până când zahărul se topește, apoi cernem făina peste și o înglobăm cu grija.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o formă de tort și se tapetează cu hartie de copt, apoi se toarnă aluatul și se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când trece testul scobitorii.
Se lasă blatul de tort Constantin și Elena să se răcească 2 ore, apoi se taie in două. Se însiropează cu suc de fructe sau cu compot, la alegere.
Citește și: Florin Călinescu suferă de cancer de piele, dar a reușit să de vindece:'Intri într-un malaxor al destinului'
Citește și: Luca Reghecampf și iubita lui, Asiana Peng, primele reacții după ce Corina Caciuc a născut:'Bine ai venit…'
Ponturi pentru un tort Constantin și Elena delicios
Se bate frișca, se adaugă mascarpone pe rând, linguriță cu linguriță și se mixează până se încorporează bine (dacă întoarceți bolul cu susul în jos compoziția nu trebuie să cadă din bol).
Se spală căpșunile, se lasă deoparte 3-4 bucăți, restul se feliază și se pun pe 2 prosoape de hârtie care să absoarbă zeama din ele.
Se așează un strat de frișcă pe blat și se nivelează bine, apoi se pun felii de capșuni, se pune încă un strat de frișcă, se acoperă cu cea de-a doua jumătate de blat.
Tortul Constantin și Elena se îmbracă cu frișca rămasă, iar deasupra se pun capsunile întregi. Marginea tortului poate fi decorată cu felii de căpșuni cu orice altceva vă doriți.
sursa: bucătăraș.ro