Rețetă de sote de dovlecei. V-ați săturat de carne sau pur și simplu vreți să mâncați un preparat doar din legume? Dacă nu v-a venit nicio variantă în minte, noi vă sărim în ajutor. Pentru a vă potoli pe loc foamea, vă recomandăm rețeta de sote de dovlecei. Deși poate denumirea vă sună „pompos', veți vedea că este foarte ușor de preparat.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de sote de dovlecei. Dovleceii nu trebuie să lipsească din alimentația dumneavoastră. Sunt bogați în vitamine și minerale necesare organismului, dar și în fibre. Sunt des utilizați în diete, astfel că vă pot ajuta și să slăbiți, fără a vă înfometa. În continuare, noi vă prezentăm o rețetă de dovlecei pe care pe noi ne-a cucerit, mai exact rețeta de sote de dovlecei.
Există o mulțime de rețete cu dovlecei. Gustul lor plăcut face ca orice preparat să capete o aromă deosebită. Rețeta de sote de dovlecei recomandată de noi este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și o veți puteți încerca în doar jumătate de oră. Iată ce trebuie să faceți!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui caramelizate.Perfectă pentru zilele de toamnă
Citește și: Rețetă ciorbă de pește somn.Ușor de făcut acasă
Citește și: Rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată.Secretul Mirelei Vaida
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui.Secretul gustului perfect
Rețetă de sote de dovlecei – Ingrediente
3 dovlecei
2 morocvi
4 ciuperci albe
1 ceapă
2 căţei usturoi
3 roşioare cherry
câteva fire pătrunjel
1 lingura ulei
sare
Rețetă de sote de dovlecei – Mod de preparare
1. Luați o cratiță încăpătoare și puneți-o pe foc. Turnați în ea niște ulei și puneți la călit morcovii, după ce i-ați dat prin răzătoare, pe partea cea mai mică.
2. Ceapa trebuie tăiată mărunt, iar apoi o puteți adăuga și pe ea în cratiță, alături de cantitatea de morcov. Atunci când observați că legumele s-au înmuiat, puteți adăuga și dovleceii. Înainte de asta însă, ei trebuie să fie tăiați cubulețe.
3. După ce s-au înmuiat suficient și dovleceii, adăugați ciupercile feliate.
4. Între timp, feliați și usturoiul. Roșioarele cherry vor fi tăiate în două fie în patru, în funcție de preferința dumneavoastră. Adăugați usturoiul și roșiile în cratiță și lăsați totul pe foc, până ce observați că apa lăsată de ciuperci s-a evaporat complet.
5. Pentru un plus de savoare, adăugați puțină sare, după gust. Scuturați cratița pentru ca ingredientele să se amestece și se trage pe foc, notează retete.unica.ro.
6. La final, pentru un gust și mai bun, se presară pe deasupra pătrunjelul. Înainte de a fi adăugat, el trebuie să fie tocat mărunt. Acum puteți servi preparatul. Poftă bună!
Sursă foto: Shutterstock