Dacă nu ați încercat până acum faimoasa rețetă de ardei copți cu usturoi, a venit momentul! Vă asigurăm că acest ingredient aromat, picant și cu gust inconfundabil va face diferența. Este un deliciu în special vara, consumată alături de o friptură și cartofi!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de salată de ardei copți cu usturoi. Este sezonul lor și cum ardeii sunt niște legume pline de beneficii pentru sănătate puteți să îi folosiți în combinații diverse. Una dintre cele mai gustoase salate de vară este cea de ardei copți cu usturoi. Dulce-acrișoară și incredibil de aromată, merge perfect în combinație cu carnea de pui, vită sau porc, dar și asociată cu brânzeturi.
Vezi și Înlocuieşte sarea cu arome şi condimente. Cei mai gustoși înlocuitori pentru sare
Rețetă de salată de ardei copți cu usturoi
În afara faptului că au o serie de beneficii pentru organism și, printre altele, stimulează digestia, ardeii capia sunt și mai ușor de curățat, iar asta este important dacă îi coaceți pe aragazul din bucătărie pe timp de vară. Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru a-i prepara!
Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt
Citește și: Rețetă de supă cremă de ardei copți
Citește și: Rețetă de zacuscă dietetică cu vinete și ardei opărite
Citește și: Rețetă de ardei iute murat
Ingrediente
- 8-10 ardei capia, roșii
- 5-6 căței de usturoi
- 2-3 linguri ulei
- 1-2 linguri oțet de mere
- sare și piper
- pătrunjel sau mărar
- nuci (opțional)
Cum se prepară salata de ardei copți cu usturoi
Rețetă de salată de ardei copți cu usturoi. Se spală bine ardeii, se șterg, iar apoi se coc direct pe flacără (sau în tava din cuptor). După ce s-au copt, se pun într-un vas, unde se presară foarte puțină sare peste ei și se acoperă, pentru a fi mai ușor de curățat. Zeama care se scurge din ardei va fi adăugată apoi în compoziție.
Pentru dressing, se curăță usturoiul, apoi 3 căței se dau prin presă, iar ceilalți trei se taie mai grosier. Se picură uleiul puțin câte puțin, ca pentru maioneză, apoi se adaugă usturoiul pisat și se asezonează cu sare și piper după gust.
La final, se adugă oțetul și se diluează cu zeama scursă de la ardeii copți. Astfel aciditatea va fi cea potrivită și nu va mai trebui adăugat zahăr.
Se servesc reci, de la frigider, cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra și cu o mână de nuci tăiate grosier (opțional).
Foto: Shutterstock