Atunci când vă este poftă de ceva dulce, prăjitura O noapte la Veneţia poate fi ideea care vă salvează ziua. Pentru a o prepara, nu nevoie de mult timp de petrecut în bucătărie, dar rezultatul este unul foarte delicios și merită tot efortul depus pentru a o face. Iată cum trebuie să o gătești.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Prăjitura O noapte la Veneţia este un desert delicios, uşor de preparat, iar rezultatul vă va încânta cu siguranță. Este perfectă pentru zilele de sărbătoare, petrecerile cu prietenii sau un weekend liniștit.
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui
Citește și: Rețetă prăjitură Regina Maria
Citește și: Rețetă de prăjitură mozaic
Citește și: Rețetă prăjitură Boema
Rețetă de prăjitură O noapte la Veneţia. Ingrediente
-10 ouă
-250 gr de zahăr
-10 linguri făină
-80 gr de nucă de cocos
-2 linguriţe praf de copt
-10 linguri de lapte
-250 gr de unt
-100 gr de ciocolată neagră
-un praf de sare
-1 esenţă rom
-1 esenţă vanilie
Rețetă de prăjitură O noapte la Veneţia. Mod de preparare
Blatul de cocos
Pentru primul blat, cel de cocos, separăm albușuirile de gălbenușuri. Apoi, Mixăm albuşurile până devin spumă, apoi adăugăm cele 6 linguri de zahăr,puţină sare şi amestecăm până devin bezea.
Se adaugă 6 linguri de făină şi cocosul şi amestecăm până devine omogen. După care,întindem compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor 5 minute,ca să se întărească blatul, scrie clickpentrufemei.
Blatul de cacao
Pentru al doilea blat, cel de cacao, pentru început se bat spumă cele 4 albuşuri rămase,apoi adăugăm cele 4 linguri de zahăr,puţină sare şi amestecăm până devin bezea.
Apoi, adăugăm gălbenuşurile unul câte unul,amestecăm până se încorporează, după adăugăm 4 linguri de făină amestecată cu cacao,praful de copt şi esenţa de rom. Amestecăm bine şi turnăm peste blatul de cocos. Pune tava la cuptor şi las-o 15-20 de minute.
Crema de vanilie
Crema de vanilie se face foarte ușor. Batem cele 4 gălbenuşuri rămase cu zahărul,adăugăm laptele şi punem compoziţia obţinută într-un vas la bain-marie şi se amestecă continuu până se îngroaşă.
La final se adaugă o esenţă de vanilie şi se dă deoparte să se răcească. Se adaugă în crema rece untul lăsat la temperatura camerei şi se amestecă până devine cremos. Întindem crema de vanilie peste blatul rece.
Glazura de ciocolată
La final, se prepară glazura de ciocolată. Pune într-un vas,la bain-marie ciocolată ruptă cuburi,untul (50 de gr) şi cele 5 linguri de lapte. Se amestecă continuu până ciocolata se topeşte. Când se răceşte,se toarnă glazura obţinută deasupra prăjiturii.
Prăjitura se dă la rece şi se taie a doua zi.
Poftă bună!
Foto pinterest.com