Îngrijirea părului șaten. Cum să ai grijă de el cu produsele potrivite

 Lupescu Anca
.

Îngrijirea părului șaten ar putea să îți dea bătăi de cap, dar nu este deloc nevoie. Există ceva special la părul șaten, își schimbă nuanța la soare sau la lumina zilei și este foarte special, mai ales când ai părul șaten natural.

Îngrijirea părului șaten

Dacă ai părul șaten, fie că este natural sau vopsit, este important să ai mare grijă de el și să îl tratezi corect pentru a își păsta aspectul și textura. 

De la o rutină zilnică și săptămânală, până la vopsirea regulată a părului și a șuvițelor, există câțiva pași pe care îi poți face pentru a te asigura că îți păstrezi părul șaten în cea mai bună formă..

Adaugă șuvițe

În ceea ce privește tendințele de frumusețe din zilele noastre, este vorba despre profunzime și dimensiune. Indiferent dacă este culoarea părului sau machiajul, ar fi bine să optezi pentru mai multe culori și nuanțe. 

Cum alegi creionul de ochi?. Ce trebuie să știi despre dermatograf și tuș

Experții recomandă de obicei încorporarea unei game de nuanțe complementare care se pot îmbina pentru un aspect monocrom coeziv, plin de dimensiune. În ceea ce privește culoarea părului, asta înseamnă să-i ceri coloristului o serie de șuvite câteva nuanțe mai deschise decât culoarea ta șatenă naturală, precum și o serie de nuanțe mai întunecate. 

Asigură-te că stilistul tău folosește o tehnică de balayage, astfel încât dimensiuneas să fie cât mai naturală – la urma urmei, ultimul lucru pe care îl dorești este un aspect neîngrijit sau nenatural. Tehnica balayage implică o manoperă care evidențiază părul în același mod cu conturarea prin machiaj a feței.

Folosește produsele potrivite

Indiferent dacă ai părul șaten natural sau vopsit, este o idee bună să investeți în produse potrivite pentru scalpul și părul tău. Vorbește cu stilitul tău sau încearcă mai multe variante de șampon și balsam care sunt speciale pentru părul tratat cu culoare, dacă ești vopsită. 

Șamponul trebuie să curețe ușor și balsamul să restructureze părul fragil uscat, completând hidratarea și menținând-o profundă pentru o textură moale și fină, precum și să ofere strălucire, fără a încărca părul. 

Cum să te îmbraci la birou. Ce trebuie să știi

Aplică șamponul pe părul ud și masează-l ușor pe scalp, fără să implici unghiile. Clătește cu apă aproape rece, apoi aplică balsamul pe lungimea părului, lasă-l să acționeze câteva minute și apoi clătește cu apă aproape rece.

Atenție la căldură

Nu suporti să te desparti de ondulator sau placă de întins părul? Este timpul să faci o pauză! Stilul de coafare cu căldură excesivă îți poate deteriora părul. 

Păstrează-ți șuvițele cât mai departe de căldură. Sau, folosește aparatele cât mai rar. Asta nu înseamnă însă că trebuie să sacrifici stilul. Când părul este ud, aplică un spray de protecție termică, dacă plănuiești să îl usuci cu feonul sau să îl îndrepți ori să îl ondulezi. 

Altfel, prinde-ți părul și lasă-l să se usuce dacă îl vrei cârlionțat sau pune-ți o eșarfă pe părul lipit de cap și ud și lasă-l să se usuce, astfel încât să fie drept când e complet uscat.

Cum te îmbraci la nuntă. Ce stil să adopți în funcție de locație

Mergi la salon pentru tratament

Dacă te vopsești total sau parțial, după câteva săptămâni, părul tău poate să pară lipsit strălucire între vopsiri. Întreabă-ți stilistul despre un tratament pentru luciu și hidratare și asigură-te că îl faci măcar o dată la 2 luni. 

Folosește spray sau ceară de păr

Dacă totuși nu ai timp să ajungi la salon, poți aplica acasă uleiuri, spray-uri sau ceară de păr pentru un păr fin și lucios. Asigură-te că pui săptămânal o mască pe care să o ții pe păr o noaptea întreagă pentru o hidratare în profunzime. 

Părul vopsit are tendința de a fi uscat și tern la vârfuri. Ai grijă să îți tunzi vârfurile periodic, să faci măști acasă și să te ții cât poți de departe de căldura aparatelor de coafat și chiar de soare. 

Cum asortezi geanta cu pantofii. Câteva reguli de bază

Se pare că expunerea la razele ultraviolete poate face ca părul tău să își piardă culoarea. Pe lângă faptul că îl deshidratează. Bea mult apă, mai ales în zilele de vară. Folosește mereu protecție, fie că este o eșarfă sau o pălărie, atunci când stau la soare. Încearcă să folosești produse formulate special pentru părul care este expus la soare. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton