Schi în Germania: ce stațiune potrivită alegi pentru tine?

 advertising.ringier
.

Cu destinațiile sale ușor accesibile, Germania oferă, de asemenea, numeroase oportunități de sporturi de iarnă. Majoritatea stațiunilor sportive de iarnă germane sunt zone pentru familii, cu numeroase pârtii și teleschiuri. În sudul Germaniei, Alpii oferă o mare varietate de zone de schi care oferă suficientă varietate chiar și pentru pasionații experimentați de sporturi de iarnă.

Sporturi de iarnă exigente

Când apare întrebarea despre cele mai frumoase stațiuni de schi din Germania, prima care îți vine în minte este Zugspitze , la 2.962 m, pe cel mai înalt munte din Germania. În cea mai înaltă zonă de schi din Germania, schiorii și snowboarderii se pot bucura de sporturi de iarnă pe 20 de kilometri de pârtii.

Probabil cea mai renumită stațiune de sporturi de iarnă din Germania, cu Zugspitze în sud și muntele local Kreuzeck la 1.651 m, este Garmisch-Partenkirchen. În fiecare an, elita de sărituri cu schiurile se întâlnește ca parte a turneului Four Hills pentru saltul tradițional de Anul Nou pe dealul olimpic. 

Cursele de schi ale Cupei Mondiale FIS au avut loc și la Garmisch din 1970. Zona de schi este una dintre zonele de schi adiacente mai mari din Germania, cu 128 km de pârtii care se extind în vecinătatea Kleinwalsertal din Austria.

Vacanță pentru familie pe zăpadă

Zonele de schi mai mici, potrivite pentru familii, pot fi găsite în special în Pădurea Turingia, Pădurea Neagră, Harz și Sauerland. Zonele de sporturi de iarnă din nordul Germaniei nu pot ține pasul cu varietatea pârtiilor și fiabilitatea zăpezii din Alpi, dar oferă pasionaților de sporturi de iarnă o alternativă ușor accesibilă, în apropiere. Caruselul teleschiului Winterberg din Hochsauerland este situat în partea relativ plată de vest a Germaniei și, fiind cea mai mare stațiune de schi alăturată la nord de Main, are în jur de 28 de kilometri de pârtii ușoare până la medii. Pista de bob din Winterberg este un loc obișnuit pentru cursele Cupei Mondiale de săniuș și bob .

Ca zonă clasică de sporturi de iarnă pentru schi și cross country, este considerată Pădurea Neagră . Cel mai vechi club de schi de pe pământul german a fost fondat în Todtnau în 1891. Deosebit de populară în regiune este rețeaua de teleschiuri Feldberg, care, cu aproximativ 63 de kilometri de pârtii pentru toate nivelurile de dificultate, este una dintre zonele de schi mai mari din această țară.

În jurul orașelor Königssee, Schönau și Bischofswiesen, șase zone de schi din sud-estul Bavariei se reunesc pentru a forma zona de schi Berchtesgaden în fața impresionantului Watzmann ca fundal. Pe lângă 200 de kilometri de trasee de drumeții de iarnă și 100 de kilometri de trasee de fond, pasionații de sporturi de iarnă vor găsi aici peste 60 de kilometri de pârtii.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton