Rețeta de prăjitură cu mere, fără făină albă, unt și lapte

 Dumitrache Laura
.

Rețeta de prăjitură cu mere, fără făină albă, unt și lapte. Dacă vrei să îți surprinzi familia cu un desert nemaipomenit, îți recomandăm prăjitura cu mere, dar fără făină, unt și lapte. Dacă ții dietă, trebuie să știi că o felie are doar 140 de calorii.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Rețeta de prăjitură cu mere, fără făină albă, unt și lapte. Prepararea prăjiturii cu mere, fără făină albă, unt și lapte este foarte ușoară. Prăjitura cu mere este ideală pentru cei care urmează o dietă, deoarece se prepară fără unit, lapte și făină albă. Iată care sunt ingredientele!

Citește și: Rețetă de clepezeu

Citește și:Rețetă de balmoș

Citește și:Mâncare de brozbe. Rețetă veche din Banat

Citește și:Rețeta de prăjitură „Mătase franțuzească”

Ingrediente

150 grame de mălai,

6 gălbenușuri,

2 mere,

1 linguriță de îndulcitor cu stevia (sau o lingura de zahar),

1 strop de ulei pentru forma de copt.

Mod de preparare

Se sparg gălbenușurile într-un castron, se adaugă îndulcitorul cu ștevie și se bat bine cu telul. Se introduce mălaiul cernut, se amestecă cu un tel și se frământă. Se unge o tavă de sticlă cu uilei și se tapetează cu hârtie de copt. Apoi se adaugă în tavă mai mult de jumătate din aluat și se nivelează. Se spală merele, se curăță de coajă și se dă prin răzătoare. La final, tava se dă prin cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute la o temperaturp de  180°C.

Apoi, tot ce trebuie să faci este să tai prăjitura felii și să o savurezi. Pentru o consistență mai moale se pot adăuga în aluat și făină de grâu, împreună cu făina de porumb. Poftă bună!

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton