Rețetă de ouă umplute cu ciuperci. Pentru mese festive

 Oana Pantazi
.

Dacă vă plac ouăle umplute, vă sugerăm să încercați o rețetă de ouă umplute cu ciuperci pentru masa festivă de Crăciun sau de Revelion. Sunt extrem de simplu de făcut, dar gustul este unul absolut delicios!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ouă umplute cu ciuperci. Ouăle sunt nu doar extrem de gustoase, ci și versatile, acestea putând fi integrate în nenumărate feluri de mîncare. De data aceasta, am ales un preparat în care oul este vedeta farfuriei și veți fi încântați de gustul savuros pe care i-l dau ciupercile în combinație cu maioneza.

Rețetă de ouă umplute cu ciuperci

De pe nicio masă festivă nu lipsesc ouăle umplute – fie doar cu maioneză, gălbenuș și muștar, fie cu pate de ficat sau chiar cu avocado. De aceea ne-am decis să vă oferim încă o rețetă cel puțin la fel de gustoasă, de ouă umplute cu ciuperci. Gustul lor va fi pe placul tuturor și îi va încânta pe musafiri. Iată de ce aveți nevoie pentru acest preparat!

Citește și: Rețetă de plăcintă cu spanac și orez.Simplă și gustoasă

Citește și: Rețetă prăjitură „Cât bați din palme'.Extrem de gustoasă!

Citește și: Rețetă de drob de post cu morcovi și cartofi

Citește și: Rețetă tort de post fără coacere.Simplu de făcut!

Ingrediente

  • 8 ouă
  • o conservă de ciuperci Champignon (sau ciuperci proaspete)
  • 1 ceapă verde (sau chives)
  • patrunjel verde
  • 2-3 linguri maioneză
  • sare
  • piper
  • 1 cațel usturoi
  • o linguriță de muștar

Pentru decor:
maioneză (opțional)
frunze de patrunjel sau de chives

Cum se fac ouăle umplute cu ciuperci

Mai întâi, fierbeți ouăle tari, timp de 7-8 minute în apă cu o linguriță de sare (se descojesc mai ușor). Între timp, se călesc ciupercile (stoarse bine dacă sunt din conservă) în puțin ulei, în care în prealabil a fost călit cățelul de usturoi. Ouăle fierte se descojesc, se taie pe lungime și se scoate gălbenușul.

După aceeea, se amestecă bine gălbenușurile cu maioneza, muștarul sarea, piperul, ceapa verde (dacă nu aveți chives, folosiți doar partea verde) și pătrunjelul, tocate mărunt și ciupercile călite. Se potrivește totul de sare și piper. Dacă vi se pare că nu este prea onctuoasă compoziția, mai puteți adăuga puțină maioneză.

Se servesc ornate cu puțină maioneză și frunze de pătrunjel sau de chives, ori cu ciuperci întregi (ca în poza demonstrativă).

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton