Murături asortate. Cea mai simplă și gustoasă rețetă

 Mirea Roxana
.

Rețetă de murături asortate. Este perioada în care gospodinele se pun la adăpost pentru iarnă și pregătesc cele mai delicioase rețete de murături. În cazul în care erați în cautarea unei rețete simple și gustoase de murături asortate, noi îți venim în ajutor. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii de mai jos.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de murături asortate. Murăturile sunt printre preferatele românilor și pot fi consumate indiferent de sezon. Aceasta este perioada în care mai multe gospodine se pregătesc pentru a umple cămara cu borcane cu murături pentru sezonul rece. Rețeta de murături asortate recomandată de noi este simplă și foarte delicioasă.

Citește și: Salată de dovlecei.Rețetă ușor de preparat

Citește și: Rețetă de Imam Bayildi.Cele mai gustoase vinete umplute

Citește și: Salată de vinete dietetică.Rețeta nutriționistei Mihaela Bilic

Citește și: Rețetă rapidă de maioneză.E gata în doar 3 minute

Rețetă de murături asortate – Ingrediente

– 2 kg conopidă

– 500 g ardei gras roşu

– 500 g morcovi

– 5 dovlecei

– 2-3 rădăcini hrean

– piper boabe

– frunze de mărar

– 2 litri apă

– 350 ml oţet

– 50 g zahăr

– 50 g sare

Rețetă de murături asortate – Mod de preparare

1. Pentru început, trebuie să spălați legumele. Apoi, lăsați-le la scurs pe un prosop de bucătărie absorbant.

2. Atunci când alegeți legumele pe care vreți să le puneți la murat, trebuie să aveți grijă ca acestea să fie sănătoase și într-o stare perfectă.

3. După ce legumele s-au scurs de apă, curățați morcovii și dovleceii și tăiați rondele. Apoi, desfaceți buchețele conopida, tăiați cotoarele și așezați totul într-un vas cu apă rece şi puţină sare și lăsați așa 30 de minute.

4. Ulterior, tăiați și ardeii și curățați-i de semințe. Apoi tăiați ardeii feliuțe.

5. Într-un borcan spălat și uscat, așezați conopida, morcovii, dovleceii şi ardeii. Printre murături, punței și frunze de mărar şi boabe de piper negru, potrivit retete.unica.ro.

6. Separat, fierbeți într-un vas apa pe care ați amestecat-o cu oțet, zahăr și sare. După ce a dat în clocot, luați vasul de pe foc și turnați fierbinte peste legume.

Sursa Foto: shutterstock.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton