Rețetă de lebăr de casă. E super gustoasă și nu trebuie să lipsească de pe nicio masă în zilele de sărbătoare! În plus, în două ore veți avea un preparat excelent, lipsit de E-uri și de coloranți, un aperitiv din bucătăria tradițională extrem de apreciat.
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!
Dacă nu v-ați încumetat până acum să încercați o rețetă de lebăr de casă, dat fiind că se apropie Sărbătorile și preparatele tradiționale nu trebuie să lipsească de pe nicio masă, vă oferim cea mai delicioasă rețetă de lebăr de casă. Gustos și cremos, alături de tobă și piftie, va deveni, cu siguranță, preparatul preferat al familiei.
Rețetă de lebăr de casă
Lebărul, caltaboșii, sângeretele și toba se numără printre preparatele care nu prea lipsesc de pe mesele românilor de Crăciun și de Anul Nou. chiar dacă, la prima vedere, pare o provocare pentru orice gospodină să gătească un preparat din organe de porc, vă garantăm că produsul final va merita orice efort. Total diferit de oferta din comerț, lebărul de casă este unul dintre cele mai gustoase aperitive în sezonul de iarnă. Iată de ce aveți nevoie pentru a-l prepara!
Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou
Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat
Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoiADVERTISING
Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă
Ingrediente
- 1 ficat porc
- 2 plămâni
- 1 splină
- 1 inimă
- 200 g carne grasă de pe guşa porcului
- 2 cepe medii
- sare
- piper
- cimbru
- 1-2 intestine de porc pentru cârnaţi
Cum se prepară lebărul de casă
Rețetă de lebăr de casă. Mai întâi se spală bine carnea și organele, lăsate în prealabil în apă rece, să se scurgă sângele din ele. Se taie în bucăți și se pun la fiert la foc mediu împreună cu împreună cu condimentele. Sarea se pune ulterior, deoarece ficatul se întărește altfel. Se spumează apa de mai multe ori, iar după ce carnea și ceapa au fiert se dă vasul deoparte (nu se aruncă zeama în care a fiert carnea). Apoi, se dau carnea și ceapa prin mașina de tocat sau la robot și, dacă este nevoie se mai adaugă puțină zeamă, până se obține o pastă cremoasă. Se mai potrivește de sare, piper și cimbru, dacă e cazul. Dacă doriți, puteți căli ceapa, tăiată mărunt, în loc să o fierbeți, în puțină untură sau ulei, înainte de a o da prin mașina de tocat sau robot.
Între timp, mațele se spală foarte bine și se clătesc cu apă și oțet, pentru a dispărea mirosul neplăcut. La maşina de tocat se ataşează pâlnii pentru cârnaţi pe care se trage intestinul de porc. Se umple intestinul cu compoziția pregătită, se leagă la ambele capete şi se dă la rece. Lebărul poate fi servit cu hrean, cu muștar sau cu murături.
Foto: Shutterstock