10 lucruri surprinzătoare pe care nu le știai despre filmul „Singur Acasă”

 Oana Pantazi
.

Se apropie Sărbătorile și, odată cu ele, și difuzarea deja iconicului film „Singur Acasă”. Macaulay Culkin, puștiul care l-a interpretat pe simpaticul Kevin, are acum 41 de ani, însă filmul care l-a făcut celebru se bucură și azi de același succes. Iată 10 lucruri surprinzătoare despre filmul „Singur Acasă”, pe care cu siguranță nu le știai!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRE, GRATIS, AICI!

Cu siguranță ai văzut măcar o dată celebrul film „Singur Acasă”. A devenit o tradiție ca PRO TV să îl difuzeze de fiecare dată în preajma Sărbătorilor de iarnă, așa că cei mai mulți dintre telespectatori se bucură enorm de seria Home Alone, cu toate că o văd în fiecare an. Iată însă că, anul acesta, ștafeta a fost preluată de Antena 1, care va difuza, de asemenea, celebra serie. Chiar dacă ai învățat deja pe dinafară replicile protagoniștilor, există câteva lucruri pe care nu le știai sau nu le-ai observat la filmul „Singur Acasă”, film care a intrat în Cartea Recordurilor ca cel mai mare hit din toate timpurile.

5beecdbc48eb1208aa40a3945beecdbc48eb1208aa40a394

10 lucruri surprinzătoare despre filmul „Singur acasă”

Kevin din Singur Acasă este, cu siguranță, cel mai cunoscut personaj dintr-un sitcom cu copii, faima care îl precede făcând din Macaulay Culkin un star, deși actorul nu s-a mai remarcat în cinematografie în perioada adultă. Același lucru se poate spune și despre film, ai cărui fani, copii la vremea difuzării filmului, acum au devenit părinți la rândul lor. Iată, așadar 10 lucruri pe care, cu siguranță nu le știai despre filmul „Singur Acasă”.

1. Ideea filmului „Singur Acasă” a pornit de la o scenă din filmul Uncle Buck' (1989) în care Macaulay Culkin interoghează o bonă din față ușii prin care pot fi strecurate scrisorile și ziarele. Aceeași scenă a fost recreată în Home Alone', de data aceasta cu Culkin folosind deschizătura din ușă pentru a-l ataca pe Daniel Ster.

2. Rolul lui Kevin McCallister a fost scris special de John Hughes pentru Macaulay Culkin, dar regizorul a chemat la casting mai mult de 100 de puști, doar pentru a se asigura că Macaulay este alegerea ideală. După zile lungi de casting, alegerea finală a fost Macaulay Culkin.

Citește și: Macaulay Culkin din Singur Acasă a devenit tată. Cine este iubita lui

Citește și: Cum se simte Valentina Pelinel, după ce a fost operată la picior:„Am reușit să elimin o cârjă

Citește și: Adina Buzatu a fost infectată cu COVID-19: „Am avut febră opt zile'

Citește și: Anamaria Prodan este acționar la două posturi de televiziune. Gigi Becali, pe lista invitaților

Citește și: Petrică Mîțu Stoian a câștigat, post-mortem, procesul în care era acuzat de furt intelectual.Ce au decis judecătorii

3. Casa familiei McCallister folosită în film este în Winnetka, statul Illinois. Vila cu trei etaje a fost vândută în urmă cu 8 ani, cu suma de 1,5 milioane de dolari.

4. Posterul care a făcut înconjurul lumii – Home Alone' (Singur Acasă) cu Macaulay Culkin țipând e inspirat din lucrarea pictorului Edvard Munch, The Scream'. Au fost propuse mai multe machete, dar aceasta a fost considerată cea mai potrivită.

5. Actorii Robert De Niro și Jon Lovitz au refuzat rolul hoțului Harry, dar până la urmă John Hughes a reușit să găsească un personaj pe care să-l pună perfect în rolul filmului, Joe Pesci.

O româncă, alături de Macaulay Culkin în „Singur Acasă”

6. Atunci când Home Alone' a apărut în cinematografe, în noiembrie 1990, a rulat încontinuu câteva luni de zile, până în primăvara anului următor. Timp de 12 săptămâni a fost lider de box-office şi a doborât un record, fiind desemnat cea mai de succes comedie de până atunci, cu încasări de 533.000.000 dolari pe plan internaţional.

7. Născută la București și stabilită la Chicago la vârsta de 3 ani, Daiana Câmpeanu este singura actriță din România care a jucat în „Singur Acasă”! Acum, ea activează sub numele Diana Rein, având o carieră în industria muzicală. În film, Daiana a fost verișoara lui Kevin, Sondra, și avea 12 ani în momentul filmărilor.

8. Ce faceți, băieți, renunțați sau mai vreți?', este o replică pe care Kevin a improvizat-o și care nu apărea în scenariul iniíal. A fost însă considerată de producători foarte  potrivită și nu a fost tăiată la montaj, fiind folosită și în partea a doua a filmului, unde Kevin îi întreabă pe cei doi infractori: „Hei, băieți, vă dați bătuți? Ați suferit destul?'.

9. Pe platourile de filmare, Joe Pesci uită mereu că e vorba despre o comedie de familie şi continuă să improvizeze folosind înjurături în momentele de supărare ale personajului sau, în aşa fel încât regizorul s-a văzut nevoit să-i ofere o alternativă: să spună fridge' (frigider'), în loc de faimosul f*ck'.

10. Joe Pesci şi-a dorit ca lui Macaulay Culkin să-i fie cu adevărat frică de el chiar și atunci când filma. A încercat să interacţioneze cât mai puţin posibil cu acesta pe platourile de filmare, iar Pesci chiar l-a mușcat pe Macaulay în film, acesta având și acum o cicatrice.

Foto: Hepta

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton