Rețetă de friptură de porc cu bere, la cuptor

 Oana Pantazi
.

Chiar dacă toată lumea știe că cel mai bine carnea se asortează cu vinul, vă provocăm să încercați o delicioasă rețetă de friptură de porc cu bere. Garantat va deveni una dintre preferatele familiei. În plus, se face cât ai clipi!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de friptură cu bere. Atât în perioada Sărbătorilor, cât și pe parcursul sezonului rece, carnea de porc este nelipsită din farfuriile românilor. Fie ca friptură, în sarmale, cârnați sau piftie, delicioasa carne de porc este elementul principal din farfurie. De data asta, vă invităm să încercați o rețetă de friptură mai altfel. Gustul ei savuros vă va surprinde cu siguranță.

Rețetă de friptură de porc cu bere

Vă recomandăm pentru această friptură, pe care o puteți găti simplă sau pe un pat de legume, ceafa de porc. Chiar dacă are mai multă grăsime, este perfectă în combinație cu berea și merge perfect însoțită de un piure de cartofi și murături. Iată de ce aveți nevoie pentru a o găti.

Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște!

Citește și: Rețetă de sos de usturoi.Foarte aromat și simplu de făcut

Citește și: Rețetă de castraveți murați.Secretul unui gust delicios

Citește și: Rețetă de ardei umpluți cu orez și ciuperci.Preparat de post

Citește și: Ciorba de conopidă cu pui

Ingrediente

  • 6 bucăți ceafă porc
  • 6 caței usturoi
  • 500 ml bere
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • rozmarin

Cum se prepară friptura de porc cu bere

Rețetă de friptură de porc cu bere. Ceafa de porc se unge cu puțin ulei și se condimentează din belșug cu piper, cimbru, sare și condimente pentru friptură (după gust), pe ambele părți. Apoi, se lasă 30 de minute la frigider până se întrepătrund gusturile.

Se încinge cuptorul în prealabil, iar apoi, într-o tavă unsă cu puțin ulei se adaugă carnea condimentată. Se lasă să se pătrundă circa 20 de minute, după care se adaugă berea și se mai lasă la cuptor cel puțin o oră, întorcând carnea pe ambele părți. Spre final, se adaugă usturoiul mărunțit bine și, dacă este cazul, se completează cu puțină bere, dacă a scăzut sosul.

Se poate consuma cu garnitură de legume, dar este senzațională cu piure de cartofi sau cartofi prăjiți și garnitură de murături asortate. Merge însoțită, evident, de o bere de calitate.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton