Rețetă de clepezeu. În prezent, datorită tehnologiei, gospodinele și pasionații de gastronomie au la dispoziție o paletă uriașă de rețete din care pot să aleagă. Există însă și niște rețete vechi, mai greu de găsit. Rețeta de clepezeu este una dintre ele. Dacă vreți să încercați un preparat inedit, dar foarte gustos, vă recomandăm să o încercați!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de clepezeu. Clepezeul este un preparat despre care aude tot mai rar. Este o mâncare veche, gătită în general în partea Sibiului. Există oameni care încă o pregătesc în bucătărie, secretul gustului fiind transmis din generație în generație. Dacă vreți să o încercați și dumneavoastră, rețeta de clepezeu recomandată de noi vă vine în ajutor.
Rețetă de clepezeu. După cum spuneam, clepezeul este o mâncare preparată mai ales în Sibiu. Deși numele poate suna puțin dubios și complicat, ei bine, preparatul se gătește foarte simplu. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente, disponibile în orice magazin sau le puteți găsi chiar la dumneavoastră în cămară. Odată adunate, urmăriți cu atenție pașii de mai jos!
Citește și: Rețetă de prăjitură cu spumă ness.Un deliciu pentru toată familia
Citește și: Rețetă de ciorbă de fasole cu costiță afumată.Secretul Mirelei Vaida
Citește și: Rețetă de drob de vinete.Gustos și simplu de făcut
Citește și: Rețetă de prăjitură cu gutui.Secretul gustului perfect
Rețetă de clepezeu – Ingrediente
2-3 linguri de untură
250 de grame de caș
150 de grame de mălai
Rețetă de clepezeu – Mod de preparare
1. Așadar, pentru rețeta de clepezeu aveți nevoie de doar trei ingrediente. Cel de bază este mălaiul, ocupând cel mai mult loc în farfurie.
2. Primul pas pe care trebuie să-l faceți atunci când gătiți clepezeu este să încingeți untura într-o tigaie încăpătoare. Dacă nu puteți face rost de untură, puteți folosi foarte bine și unt. Acesta va da un gust la fel de savuros mâncării.
3. În timp ce untura sau untul se fac în tigaie, vă puteți ocupa de caș. Ingredientul trebuie fărâmițat până ce devine o pastă omogenă, scrie site-ul unica.ro.
4. După ce cașul s-a transformat într-o pastă, el trebuie amestecat cu cantitatea de mălai. Ce credeți? Asta este tot! Nu e deloc greu, nu-i așa?
5. Ca sfat, puteți servi preparatul originar din Sibiu alături de lapte bătut sau iaurt. Clepezeul trebuie să fie cald, dar nu este o regulă.
Această rețetă de clepezeu a fost preparată în cadrul Campaniei 'Descoperă tradițiile culinare românești!', scrie romanialibera.ro.
Sursă foto: Sutterstock