Rețetă de chiftele de dovlecei cu mărar și usturoi. Suntem în plină vară, iar carnea nu mai este chiar elementul principal din farfurie. Așadar, în locul clasicelor chiftele din carne vă sugerăm să încercați unele din dovlecei. Sunt super gustoase și, în egală măsură, sățioase.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Dacă nu ați încercat până acum faimoasa rețetă de chiftele de dovlecei cu mărar și usturoi, e momentul să o faceți. Este delicoasă și va deveni curând preferata familiei. Chiar dacă dovlecelul nu este o legumă cu un gust spectaculos, usturoiul și mărarul vor face diferența!
Rețetă de chiftele de dovlecei cu mărar și usturoi
Dovleceii sunt o sursă de inspirație permanentă pentru gospodine, fiind niște legume extrem de versatile. Perfecți în ciorbe, mâncăruri, dar și sufleuri, sunt excelenți și pe post de chiftele. Iată cât de simplu se prepară și de ce ingrediente aveți nevoie!
Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase
Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă
Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește
Ingrediente
- 3 dovlecei de mărime medie
- 1 linguriță de sare
- 150 g pesmet
- 1 ou
- piper negru măcinat
- 4 căței de usturoi
- o legătură de mărar tocat
- 2-3 linguri de pesmet pentru tăvălit chiftelele
- ulei de floarea-soarelui pentru prajit
Cum se prepară chiftelele de dovlecei cu mărar și usturoi
Dovleceii se spală, se curăță de coajă iar mai apoise dau prin răzătoarea mare. Se presară o linguriță de sare, pentru a-și lăsa apoi, iar după 30 de minute se storc bine și se pun într-un vas. Peste dovleceii scurși se adaugă pesmetul, mărarul tocat, oul (puteți pune și două ouă dacă dovlecii au fost mai mari), usturoiul tocat și puțin piper negru, proaspăt măcinat.
În prealabil se pune uleiul la încins, iar între timp se modelează chifteluțele de dovlecei după preferințe și se dau prin pesmet. Se pun în uleiul încins și se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc. Se scot cu o paletă, pentru a se scurge uleiul din ele și se pun într-un vas cu hârtie absorbantă.
Sunt delicioase cu un sos de iaurt sau chiar cu ketchup. Pot fi servite simple sau ca garnitură pe lângă friptură.