Melania Medeleanu, despre provocările documentarului România sălbatică: "M-am temut în fiecare zi de..."

 Dumba Gabriela
.

Melania Medeleanu este vocea din spatele documentarului dedicat naturii din România, „România sălbatică'. Melania Medeleanu a dezvăluit care au fost provocările din spatele acestui proiect și ce schimbări speră să facă în conștiința privitorilor.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

„România sălbatică', documentarul realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache și recompensat la Premiile Gopo 2022 cu distincția de cel mai bun documentar, este disponibil acum pe HBO Max. Acesta vine sub forma unei mini-serii de trei episoade, iar din iulie va fi difuzat și pe HBO.

12243131_10207452814465938_2184606402406505366_n-1280×720-112243131_10207452814465938_2184606402406505366_n-1280×720-1

Melania Medeleanu, despre provocările documentarului România Sălbatică

Documentarul România Sălbatică este narat în limba română de Melania Medeleanu. Cele trei episoade te poartă prin cele mai ascunse cotloane ale României, la care nici nu ai fi visat, arătându-ți o față a țării noastre greu de accesat.

O bucurie! O uriașă bucurie! Atunci când am dat proba mi-a fost trimis textul și, pe măsură ce-l citeam eram acolo, în film, vedeam cu ochii minții fiecare secvență și m-am trezit având diverse reacții – râdeam la jocul păsărilor, mă întristam când unul dintre pui era abandonat, studiam fiecare secvență și simțeam cum emoțiile cresc cu fiecare paragraf! Mi-am dorit mult să nu tulbur cu vocea mea, întâlnirea ascultătorului cu natura„, a declarat Melania Medeleanu pentru unica.ro.

Citește și: Anamaria Prodan, mesaj pentru Laurențiu Reghecampf, după ce Corina Caciuc a născut un băiat: „Să îl întreacă pe Cristi Borcea’

Citește și: Taraful din Clejani, alături de Johnny Depp în scandalul cu Amber Heard: „I-am zis lui Ioniță să-l sune și să-i spună că…’

Cea mai mare provocare a venit de la însăși vocea mea, care m-a trădat cu o săptămână înainte de înregistrare. Luasem proba, urma să ne vedem la studio, iar eu n-aveam firicel de voce. Mi-era așa de ciudă!

Așa că am făcut ce n-am mai făcut de mult: am tăcut o săptămâna întreagă și am încercat toate leacurile băbești – de la ridiche neagră cu miere, gălbenuș de ou cu lapte până la medicamentele menite să mă aducă pe linia de plutire.

M-am temut în fiecare zi de înregistrare ca nu cumva capătul zilei să fie și capătul proaspăt recuperatei mele voci. Mărturisesc că am respirat ușurată și am reușit să mă bucur cu adevărat de toată experiența abia când ea s-a încheiat„, a mai povestit Melania Medeleanu.

Melania Medeleanu, despre schimbările pe care speră să le aducă documentarul România Sălbatică

„Cu gândul la frumusețea locurilor ăstora și la recunoștința de a ne fi născut aici, într-o țară așa de bogată. Câte izvoare și râuri, ce munți minunați, ce faună și floră! Și mi-ar plăcea că ele să fie păstrate așa cum se văd în film: curate”, a declarat Melania Medeleanu.

„Fie că vreau, fie că nu, lucrurile care se întâmplă în jurul nostru în ceea ce privește mediul, schimbările climatice, nu mai pot fi ignorate. Reciclez cât pot de mult – ocazie cu care am constatat și cât de mult plastic se strânge după o săptămână – e uluitor și din ce în ce mai frustrant!

Am grijă mai mult la cât las apa să curgă, am aproape o mică obsesie legată de stinsul luminilor – pe unde trec, mai sting câte una care e inutilă. Îmi fac partea mea știind că nu e de ajuns și că e important să fim cât mai mulți în acest proces dacă vrem ca noi și copiii noștri să se bucure de resursele, din ce în ce mai puține, ale acestei planete”, a mai spus jurnalista.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton