Rețetă de burrito mexican

 Calin Maria Bianca
.

Vrei să îți delectezi papilele gustative cu un preparat de tip fast-food, însă nu ai timp și nici chef de o ieșire din casă? Ei bine, ce ai spune să prepari chiar tu un burrito mexican? Știm, vei spune că este greu și mai bine pregătești altceva, însă se face mai ușor decât ai crede. Este cu adevărat un curcubeu pe cerul gurii și te asigurăm că după ce încerci prima dată, nu o să mai cumperi, ci o să alegi să-l faci mereu tu și să-i încânți pe cei dragi cu acest deliciu culinar.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Acum este mai simplu ca niciodată să te bucuri de un burrito mexican la tine acasă. Nu se prepară deloc greu, ci din contră. Ai nevoie de câteva ingrediente, pe care sigur le găsești în bucătăria ta dacă ești o gospodină ce gătește zilnic. Este momentul perfect pentru a-ți delecta papilele gustative cu un produs de tip fast food făcut chiar la tine acasă cu cele mai bune și sănătoase ingrediente.

Citește și: Musaca cu piure de cartofi. Un preparat culinar delicios și ușor de gătit

Citește și: Rețetă de chec cu maioneză

Citește și: „Folosesc ce filtru vrea mușchiul meu”. Anda Adam, reacție acidă după ce a fost acuzată de fani că își modifică pozele

Citește și: Ce a pățit Amalia Enache într-o benzinărie, înainte să apară în direct la Măruță: „Pur și simplu! Mi-a dat…'

Rețetă de burrito mexican – Ingrediente

250 g carne tocată de vită
1 ceapă
½ linguriță chimen
200 g fasole roșie
170 g porumb
150 g orez brun
100 g cașcaval
4 lipii
2 lingurițe boia
Sosul roșu:
300 g pasta de tomate
120 ml apa
1 linguriță boia
½ linguriță chimen
20 ml oțet
½ linguriță boia picanta
¼ linguriță zahar
Pentru servire:
Smântână

Rețetă de burrito mexican – Mod de preparare

Ei bine, deși pare a fi o rețetă complicată, cu multe ingrediente, nu este deloc așa. Procesul de preparare este unul ușor, iar rezultatul o să vă încânte papilele gustative, astfel că este timpul să-i dăm drumul la treabă!

Fasolea trebuie să fie fiartă, astfel că dacă nu o aveți așa, trebuie să puneți boabele la fiert timp de 1-2 ore, imrepună cu o ceapă, sare și 2 frunze de dafin. De asemenea, orezul îl vom fierbe în triplu cantitatea de apă, cu o linguriță de sare, până scade apa aproape complet, timp de aproximativ 20 minute. Când este gata, îl dăm deoparte, acoperit, să mai absoarbă restul apei.

Intre timp vom prepara sorul roșu. Amestecăm pasta de tomate cu boia, zahăr, chimen și oțet, iar apoi punem oala la foc mediu. Adaugăm și apa și amestecăm bine, până când o să se îngroașe puțin.

Îl lasăm să fiarbă timp de 15-20 de minute la foc mic. Apoi, într-o tigaie, prăjim în ulei carnea tocata de vita până nu mai rămân părți roz. Peste, se adaugă ceapa, boia și chimenul și se mai călește 5 minute. De aici, începe procesul de asamblare.

Pe fiecare lipie vom pune o pătrime din cantitatea preparată, peste care presarăm cașcaval răzuit. Rulăm lipiile strâns și punem staniol la partea de jos că să nu se desfacă. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton