Rețetă de boi pe moare. Acest preparat tradițional este originar din zona Crișanei, fiind gătit, în special, în perioadele de post. Este o rețetă simplă, ușor de făcut și foarte gustoasă. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de boi pe moare. Dacă te-ai săturat de mămăliga clasică, iată o alternativă tradițională de preparare. Acestă rețetă este puțin cunoscută astăzi, însă obișnuia să se consume în Crișana, în perioadele de post. Pentru prepararea acestei rețete, vei avea nevoie de numai câteva ingrediente. Dacă vrei să simți gustul tradițional românesc, nu evita să încerci recomandarea noastră!
Citește și: Rețetă de macrou prăjit cu mălai și usturoi
Citește și: Rețetă de fursecuri cu ciocolată
Citește și: Cel mai bun sos de piper verde
Citește și: Rețetă de ouă cu brânză la cuptor
Rețetă de boi pe moare – Ingrediente
Mălai
Apă
Sare
Zeamă de varză murată
Ulei
Rețetă de boi pe moare – Mod de preparare
1. În primul rând, din apa, sare și mălai, se prepară o mămăligă tare, care poate fi tăiată cu ața.
2. Ulterior, zeama de varză murată se pune la fiert. Când începe să clocotească, cu ajutorul unei linguri, se formează găluște din mămăligă și se adaugă, treptat, în oală, potrivit substantial.ro.
3. Găluștele se lasă la fiert pentr 1-2 minute. Ulterior, acestea se scurg și se pun într-o farfurie.
4. Peste găluște se adaugă puțin ulei și zeamă de varză murată. Poftă bună!