Leacuri băbești pentru alergii

 Lupescu Anca
.

Medicii tratează de obicei alergiile cu o varietate de abordări care includ adesea medicamente și injecții antialergice. Cu toate acestea, există leacurii băbești și de casă pentru alergii pe care le puteți lua în considerare.

Leacuri băbești și remedii naturale pentru alergii

Pentru început, trebuie să știți că ar trebui să evitați expunerea la alergenii dumneavoastră. 

Dar unii alergeni sunt greu de evitat. În acest caz, după ce ați discutat simptomele cu medicul dumneavoastră, ați putea lua în considerare un remediu de casă pentru alergii pentru a face față rezultatelor expunerii la un alergen.

Irigarea nazală cu soluție salină

Irigarea nazală salină a avut efecte benefice atât pentru copiii, cât și pentru adulții cu rinită alergică, care este adesea denumită febra fânului.

Citește și: Cinci metode eficiente pentru a trata cicatricele post-acnee

Filtre de aer

Luați în considerare utilizarea unui filtru de aer în mediile dvs. interioare.

Filtrele de aer cu particule de înaltă eficiență sunt un tip de filtru de aer de luat în considerare. Prin captarea iritanților din aer, cum ar fi polenul, praful și părul de animale de companie, filtrele HEPA reduc alergenii din casa dvs.

Bromelaină

Bromelaina este o enzimă care se găsește în papaya și ananas. Vindecătorii naturali consideră că bromelaina este eficientă pentru îmbunătățirea respirației prin reducerea umflăturilor.

Acupunctură

Acupunctura a demonstrat rezultate pozitive atât pentru rinita alergică sezonieră, cât și pentru cea perenă.

Citește și: 5 sfaturi pentru îngrijirea corectă a pielii mature

Probiotice

Probioticele pot ajuta la îmbunătățirea simptomelor rinitei alergice.

Miere

Deși nu există dovezi științifice care să o dovedească, o teorie populară sugerează consumul de miere produsă local. Conform teoriei, veți scădea în timp reacția alergică la polenul pe care albinele îl colectează în zona dumneavoastră pentru a-și face mierea.

Aparate de aer condiționat și dezumidificatoare

Prin eliminarea umidității din aer, aparatele de aer condiționat și dezumidificatoarele pot limita dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor care pot avea un impact negativ asupra alergiilor.

Spirulina

Spirulina dietetică – o algă verde-albastră – s-a demonstrat a avea efecte protectoare antialergice față de rinita alergică.

Citește și: Ulei de cocos – beneficii pentru păr, ten și corp. Rețete de măști

Urzica

Printre leacuri băbești contra alergiilor se numără urzica, aceasta fiind un antihistaminic natural pentru a ajuta la tratamentul alergiilor.

Quercetină

Quercetina este un remediu natural foarte popular. Se pare că aceasta stabilizează eliberarea de histamine și ajută la controlul simptomelor de alergie. Se găsește în mod natural în broccoli, conopidă, ceai verde și citrice.

Vitamina C

Administrarea zilnică a 2.000 de miligrame de vitamina C reduce nivelul de histamină.

Ulei esențial de mentă

Tratamentul cu ulei de mentă a avut suficiente efecte antiinflamatorii care au redus simptomele astmului bronșic și ale rinitei alergice pentru a justifica efectuarea de studii clinice. 

Uleiurile esențiale pot fi difuzate în aer, dar trebuie diluate într-un ulei purtător dacă sunt aplicate local.

Ulei esențial de eucalipt

Bătrânii care folosesc leacuri spun că utilizarea uleiului de eucalipt în mașina de spălat în timpul sezonului de alergii face minuni.

Ulei esențial de tămâie

Yleiul de tămâie poate ajuta împotriva rinitei alergice perene. Îl puteți dilua într-un ulei purtător și îl puteți folosi în spatele urechilor ori îl puteți folosi prin inhalare, difuzându-l în aer.

Citește și: Mască anti-age cu ulei de cocos și cuișoare

Precauții atunci când folosiți remedii de casă pentru alergii

Nu folosiți remediile de casă pentru a trata reacțiile alergice severe sau anafilaxia, care pot fi identificate prin simptome precum:

  • dificultăți de respirație
  • senzație de apăsare la nivelul plămânilor
  • dureri în piept
  • modificări ale tensiunii arteriale
  • amețeli
  • leșin
  • erupție cutanată
  • vărsături

Dacă prezentați aceste simptome, solicitați imediat asistență medicală. Anafilaxia poate pune viața în pericol.

Citește și: Uleiul de cocos – secretul vedetelor de la Hollywood!

De asemenea, utilizarea uleiurilor esențiale nu este lipsită de riscuri. Este important să folosiți uleiurile esențiale conform instrucțiunilor și să vă asigurați că folosiți produse de calitate.

Testați uleiul esențial amestecat în ulei purtător pe piele nevătămată, cum ar fi antebrațul. Dacă nu aveți o reacție în 24 de ore, ar trebui să fie sigur de utilizat. Testați fiecare ulei esențial nou, mai ales dacă sunteți predispus la alergii.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton