Rețetă de aripioare de pui în sos de mango. Dacă vrei să-ți impresionezi prietenii sau membrii familiei cu un preparat inedit, este timpul să încerci această rețetă. Se prepară extrem de simplu și este gata în numai o oră. Iată ingredientele necesare și modul de preparare!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
Rețetă de aripioare de pui în sos de mango. Nu este doar inedită și plină de culoare, ci excelează și la capitolul aromă-gust. Mango este un fruct foarte aromat, cu un gust cu adevărat special, care reușește să potențeze gustul cărnii. De asemenea, are un conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Este, o sursă bună de fibre și vitamina B6 și o sursă foarte bună de vitamina A și C.
Citește și: Rețetă de alivenci moldovenești
Citește și: Rețetă de gogoșari în sos de bulion
Citește și: Rețetă de compot de struguri, fără conservanți
Citește și: Rețetă de paste bolognese la cuptor
Rețetă de aripioare de pui în sos de mango – Ingrediente
1 kilogram de aripioare de pui
1 linguriță de sare
2 lingurițe usturoi granulat
1 linguriță pudră de ceapă
1 linguriță piper
1 linguriță zeamă de lămâie
2 lingurițe făină sau amidon
1 linguriță miere
170 g mango cubulețe
1 – 2 ardei iuți (opțional)
ulei
Rețetă de aripioare de pui în sos de mango – Mod de preparare
1. Începeți cu carnea. Într-un castron, se adaugă aripioarele, sarea, piperul, zeama de lămâie, usturoiul și făina sau amidonul. Ingredientele se amestecă bine, potrivit retete.unica.ro.
2. Ungeți aripioarele cu puțin ulei, așezați-le într-o tavă de copt și adăugați-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Acestea se lasă la copt pentru 15-20 de minute.
3. Într-un blender, se adaugă mango, o lingură de usturoi granulat, ceapa granulată și mierea. Se pasează până se obține o pastă, care se adaugă în tigaie pentru 5 minute.
4. Când aripioarele sunt gata, se adaugă sosul deasupra și se amestecă. Poftă bună!
Sursa foto: Freepik