Ciorbă țărănească cu afumătură. Rețetă simplă de făcut

 Dumitrache Medeea
.

Rețetă ciorbă țărănească cu afumătură. Este perfectă pentru zilele în care ai mânca o ciorbă ca cea făcută de mama. Se gătește foarte simplu și poate fi făcută după gustul fiecăruia. Afumătura îi va da o aromă delicioasă și cu greu te vei opri din mâncat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Ciorba țărănească cu afumătură este una dintre cele mai simple preparate din bucătăria românească, dar și una dintre cele mai gustoase. Afumătura și leușteanul îi vor da o aromă incredibil de bună.

Ingrediente – rețetă ciorbă țărănească cu afumătură

  • 1 kg carne afumată
  • o ceapă
  • un morcov
  • o rădăcină de păstârnac
  • 1/2 țelină
  • un ardei roșu
  • 2 cartofi medii
  • 200 ml suc de roșii
  • un litru de borș
  • un ou
  • fidea
  • leuștean
  • sare

Citește și: Cartofi franțuzești.

Citește și: Rețetă plăcintă cu brânză.

Citește și: Gemenii Mihaelei și ai lui Cristi Borcea, Melissa și Angelo, au împlinit 18 ani!

Citește și: Cătălin Măruță, mesaj neașteptat pentru Alex Velea:

Mod de preparare – rețetă ciorbă țărănească cu afumătură

Carnea se taie în bucăți, se spală cu apă călduță și se pune la fiert în apă mai puțină timp de 5-10 minute. Apoi, această apă se aruncă, potrivit bucataria-universala.com.

Carnea se spală din nou, dar cu apă rece de această dată. Apoi se pune la fiert în 6-7 litri de apă. Între timp, zarzavaturile se spală și se toacă mărunt.

După ce ciorba a început să clocotească, se adaugă zarzavaturile, în afară de ardei, care se pune împreună cu sucul de roșii, mai târziu. Se poate pune și puțină sare, dar nu foarte multă deoarece carnea afumată este și ea sărată. Timpul de fierbere al zarzavaturilor este de aproximativ jumătate de oră.

Se adaugă ardeiul și sucul de roșii și se mai lasă la fiert aproximativ 15 minute. În acest timp, borșul se pune la fiert într-un alt recipient, după care se pune treptat în ciorbă, după gust.

Urmează să se adauge fideaua și se mai lasă la fiert cca. 6-8 minute. În acest timp, oul se bate cu puțină apă și se amestecă în ciorbă. După ce se stinge focul, se adaugă leușteanul.

Sursa foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton