Rețetă limbă cu măsline. Ingredientul care dă savoare

 Oana Pantazi
.

Dacă doriți să pregătiți un preparat gourmet, cu care să vă impresionați familia și musafirii, vă dezvăluim cea mai simplă și gustoasă rețetă de limbă cu măsline și sos de roșii. Este deosebit de savuroasă și deloc greu de făcut.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Deși mulți ezită atunci când aud că este vorba despre un preparat în care se folosește un organ de animal care unora le dă frisoane, vă garantăm că merită cu prisosință să încercați această savuroasă rețetă de limbă cu măsline. Carnea fiartă, potențată de gustul măslinelor combinat cu vin, sos de roșii și lămâie vă va face, garantat, să vă doriți să o gătiți mereu.

Rețetă limbă cu măsline

Deși părerile cu privire la sorgintea preparatului sunt împărțite, unii atribuind-o grecilor, alții italienilor, iată că la noi rețeta de limbă cu măsline este considerată tradițional românească. Indiferent de sorgintea ei însă, această mâncare este delicioasă și, în egală măsură, ușor de făcut. Iată de ce aveți nevoie pentru a găti limbă cu măsline și cum se prepară.

Citește și: Rețetă mâncare de praz. Cum se prepară

Citește și: Rețetă paste blognese

Citește și: Rețetă baclava cu nucă

Citește și: Cum se face ratatouille. Cea mai bună mâncare de post

Citește și: Ciorbă de burtă. Rețeta clasică, pas cu pas

Ingrediente

  • 700 g limbă de porc sau vită (2 bucăți) + legume de supă în care va fierbe carnea
  • 3-4 cepe mari
  • 1 ardei gras (opțional)
  • 100 g măsline negre
  • 2 linguri de ulei
  • 150 ml vin roșu
  • 150 ml suc de roșii (sau 2 linguri de pastă concentrată de tomate)
  • sare, piper boabe, piper măcinat, dafin – după gust
  • lămâie
  • pătrunjel proaspăt

Cum se face limba cu măsline

Singura operațiune mai migăloasă este fierberea și curățarea limbii, așadar trebuie să vă dezvăluim că limba de vită, fiind mai mare, va fi mai ușor de curățat. Așadar, se pune limba la fiert împreună cu zarzavaturile de supă curățate, la fiert, și se adaugă și câteva boabe de piper. E preferabil să folosiți o oală sub presiune. Dat fiind că limbile se vor găti și după curățire, e bine să țineți la fiert 30 de minute limbile de porc și 50 de minute pe cele de vită. După ce opriți oala sub presiune, începeți să curățați limbile de piele cu un cuțit ascuțit – pe măsură ce se vor răci, vor fi mai greu de curățat. Apoi, tăiațile felii de grosime medie.

Între timp, tăiați ceapa solzișori, iar ardeiul gras, fâșii. Puneți ceapa și ardeiul la călit într-o tigaie până când ceapa se înmoaie și devine translucidă. Turnați vinul roșu și lăsați să se gătească până se evaporă alcoolul. Adăugați apoi sosul/pasta de roșii, sare, piper și foi de dafin după gust. Stingeți totul cu supa în care a fiert limba de porc, iar apoi adăugați măslinele și limba fiartă și feliată în cratiță. Pentru un plus de savoare, tăiați 2-3 felii de lămâie cu tot cu coajă (nu exagerați, coaja riscă să amărască mâncarea), și adăugați-le în mâncare. Pe urmă, puneți vasul la cuptor pentru cel puțin 30 de minute, până mai scade puțin zeama și se rumenește frumos.

Se servește cu pătrunjel fin tocat deasupra, cu cartofi natur sau cu piure. Este o mâncare la fel de gustoasă atât caldă, cât și rece.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton