Mâncare de urzici cu smântână și usturoi. O rețetă simplă și de post

 Calin Maria Bianca
.

Mâncare de urzici cu smântână și usturoi. O rețetă simplă și de post. Ai epuizat ideile privind mâncarea de post, mai ales acum în Postul Paștelui? Ei bine, nu-ți face griji! Noi avem o soluția, astfel că ce ai spune să profiți de deliciile culinare de sezon și să te bucuri de o porție de urzici cu smântână și usturoi. Nu, nu este rețeta clasică de urzici, ci una care o să-ți cucerească papilele gustative și te va face să notezi rețeta în agenda din bucătăria ta!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Ești fan al urzicilor? Îți plac foarte mult, însă nu ai idee cum să le mai gătești pentru ca gustul să nu se repete la infinit? Acum este momentul să încerci o rețetă nouă, și anume pe cea cu smântână, usturoi și bineînțeles, ingredientul principal, urzicile. Iată de ce ingrediente ai nevoie si nu mai sta pe gânduri. Este timpul să îți surprinzi papilele gustative!

Citește și: Mâncare de urzici cu mălai. Cea mai simplă rețetă

Citește și: Rețetă piure de urzici cu usturoi. Cea mai bună!

Citește și: Andreea Bălan s-a accidentat în finala America Express, după ce Cătălin Bordea și Nelu Cortea au lovit-o cu o canoe: „M-am speriat foarte tare'

Citește și: Ce va face Cătălin Bordea cu banii câștigați la America Express 2023: „Plănuiesc să…”

Mâncare de urzici cu smântână și usturoi – Ingrediente

  • 1 kg urzici
  • sare
  • piper
  • 250 g smântână
  • 1 lingură făină grâu
  • 1 lingură făină mălai
  • mărar
  • 5-7 căței de usturoi
  • 1 cubuleț 50 g unt
  • 1/2 cană lapte

Mâncare de urzici cu smântână și usturoi – Mod de preparare

Ei bine, pe cât de complicată pare a fi rețeta, pe atât de simplă și de gustoasă este. În primul rând, se aleg urzicile și se spală foarte bine cu apă rece. Se pun la scurs, iar după în apa opărită și se lasă pe foc până încep să scadă. Când sunt fierte se pun deoparte. Între timp, curățăm câțiva caței de usturoi și îi tocăm mărunt. Îi tragem foarte puțin prin ulei de măsline, pentru un gust unic, iar apoi adăugăm în tigaie urzicile bine scurse și amestecăm continuu.

Spre final, când urzicile sunt aproap gata, adaugăm smântână și oul și amestecam iarăși foarte bine timp de câteva minute. Adaugăm sare după gust, mai lăsăm câteva clocote și mâncarea poate fi servită. Se recomandă să fie mâncată alături de ouă ochiuri sau mămăligă rece, pentru un gust cu adevărat unic și intens. Poftă bună!

Sursă foto: Pixabay

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton