Lipii pufoase la tigaie. Rețetă tradițională fără E-uri

 Lupescu Anca
.

Aceste lipii pufoase la tigaie sunt o metodă ideală de a face pâine, atunci când te grăbești și nu vrei să aștepți foarte mult ca pâinea să se coacă în cuptor. Sunt pufoase în interior, crocante la exterior și se pot servi cu tot felul de mâncăruri: tocăniță, ciorbă, le poți folosi pe post de pâine de sandviș sau chiar le poți unge cu dulceață sau cremă de ciocolată pentru un desert ideal.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Lipiile pufoase la tigaie sunt o metodă ideală de a nu mai cumpăra pâine din comerț, care adesea conține conservanți și multe E-uri.

Pâine de casă cu apă minerală. Nu conține drojdie și e super pufoasă

Le poți face din făină integrală, pentru o dietă echilibrată și sănătoasă. Și în plus, îți garantăm că te vei distra de minune făcându-le.

Pentru aceste lipii pufoase la tigaie ai nevoie doar de câteva ingrediente:

  • 1 kg de faina;
  • 400 ml de iaurt de băut sau chefir
  • 400 ml de apa;
  • 40 gr de drojdie proaspata;
  • 1 linguriță de sare;
  • 1 linguriță de zahar;
  • ulei

Mod de preparare:

Pentru început, ia drojdia proaspătă și pune-o într-un bol mic. Adaugă 1 linguriță de zahăr și un pahar de apă călduță. Mare atenție ca apa să nu fie fierbinte sau prea rece pentru că drojdia nu se va activa. Amestecă bine până toate ingredientele sunt omogenizate și lasă bolul deoparte până se formează bule de spumă la suprafață. Acesta este semnalul că drojdia s-a activat și aluatul va crește în volum.

Ce este supa gazpacho și cum se prepară

Într-un vas mare și încăpător, pune amestecul de drojdie, încă un pahar de apă, sarea și iaurtul de băut la temperatura camerei. Amestecă bine, apoi adaugă treptat făina. Chiar dacă aluatul este lipicios, continuă să frămânți până ce termini toată făina.

După ce ai frământat bine, acoperă aluatul cu puțin ulei și pune o folie alimentară peste bol. Lasă-l într-un loc călduț pentru măcar 30-60 de minute.

Sos hollandaise. Ce este, cum se prepară și cu ce poate fi consumat

După acest timp, aluatul ar trebui să își dubleze volumul. Înainte să începi să îl manevrezi, unge-ți bine palmele cu ulei și suprafața de lucru. Ia bucăți mici de aluat și formează lipii. Încinge o tigaie cu puțin ulei și pune fiecare lipie.

Unele dintre ele vor avea tendința să se umfle, însă nu e nicio problemă, pentru că se vor dezumfla după ce le scoți din tigaie.

Chifle pufoase pentru burgeri homemade

Mare atenție, tigaia trebuie să aibă doar câteva picături de ulei, lipiile pufoase nu trebuie prăjite în baie de ulei.

Ia un prosop curat în care să scoți fiecare lipie pe care apoi o acoperi cu prosopul, ca să rămână calde.

Scovergi pufoase fără drojdie. Rețeta originală ca la bunica acasă

Pentru un plus de gust, unge fiecare lipie după ce o scoți din tigaie cu un amestec din unt topit, usturoi răzuit și pătrunjel tocat mărunt.

Serviți lipiile pufoase la tigaie cu orice doriți.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton