Ce este carpaccio și cum se servește. Istoria preparatului celebru

 Lupescu Anca
.

Ce este carpaccio? O întrebare des întâlnită. Carpaccio este un aperitiv tradițional italian și este format din carne de vită crudă, tăiată foarte subțire. Carpaccio a fost inventat în 1950 de Giuseppe Cipriani, la Barul lui Harry, în Veneţia, având la bază o specialitate din Piedmont, carne cruda all’albese, servită cu lămâie, ulei de măsline, trufe albe şi parmezan.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Barul lui Harry era faimos pentru vedetele vremii care-i treceau pragul. Cipriani a pregătit prima oară această reţetă pentru contesa Amalia Nani Mocenigo, când a aflat că doctorii i-au recomandat să mănânce doar carne crudă. Numele de carpaccio i l-a dat în semn de admiraţie faţă de pictorul veneţian Vittore Carpaccio, recunoscut pentru faptul că folosea în tablourile sale culorile alb şi roşu. 

Cipriani pregătea acest aperitiv folosind doar carne de vită, stropită cu un sos de muştar şi maioneză.

Cum a devenit carpaccio un stil de preparare a cărnii

În zilele noastre, acest mod de a prepara carnea, carpaccio, se referă la servirea cărnurilor crude, stropite cu lămâie. Pentru că lămâia este acidă, sucul din ea gătește carnea, astfel încât să poată fi consumată fără probleme. Tocmai de aceea, la carpaccio, carnea de orice fel, scoici, vită, fructe de mare, trebuie să fie subțire și în cantități mici, de aperitive.

Ce este supa gazpacho și cum se prepară

Astăzi, se poate face carpaccio din rață, ton, scoici San Jacques sau diverse tăieturi din carne. Chiar și legumele sau fructele cu felii subțiri sunt uneori servite ca carpaccio. Interesant este faptul că carpaccio este numit după un pictor italian, care era cunoscut pentru că a folosit roșu strălucitor în lucrările sale, evocând roșu aprins de carne de vită crudă.

Cum sa faci Carpaccio

Există câteva modalități de a face carpaccio. Pentru carnea de vită, care este tipul obișnuit, începeți cu o carne de vită sau cu lămâie . Asigurați-vă că folosiți o carne extrem de proaspătă și tăiată extrem de subțire. Pentru a face carpaccio de vită trebuie să:

Paste cu creveți și sos alb. Cea mai rapidă rețetă

  • Mai întâi, îndepărtați toată grăsimea din carne.
  • Următorul pas este să pregătiți carnea cu sare și piper, iar plantele proaspete să fie tocate și stropite cu oțet balsamic. Împachetați cu folie cu plastic și răciți la frigider timp de cel puțin 8 ore.
  • După ce carnea sigilată s-a răcit bine, bine, puteți continua să tăiați carnea.
  • Carnea Carpaccio este în mod tipic tăiată foarte, foarte subțire. Este posibil să faceți acest lucru manual, dacă aveți un cuțit foarte ascuțit.

Carpaccio de carne de vită este de obicei servită cu ceapă, ulei de măsline și suc de lămâie, împreună cu parmezan și pătrunjel proaspăt tăiat.

Variante la Carpaccio

În timp ce carnea de vită este carpaccio clasic de proteine, există multe moduri de a obține creativ cu alte tipuri de mâncăruri carpaccio. Unele idei includ:

Sos hollandaise. Ce este, cum se prepară și cu ce poate fi consumat

  • Carpaccio de fructe de mare cu pește de sushi, cum ar fi tonul sau somonul, este adesea în meniurile restaurantului. Uneori carpaccio de fructe de mare va fi însoțită de felii subțiri de jalapeno și un sos de soia.
  • Carpaccio de legume poate fi orice legumă care este subțire ras subțire și pregătită pe o farfurie. Experimentați cu mai multe legume
  • Alte proteine, cum ar fi mielul, carnea de vită și vânatul, pot fi folosite în carpaccio. Asigurați-vă că orice proteină este de bună calitate și foarte proaspătă deoarece va fi consumată ca atare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton