Ingredientul secret pentru un blat de pizza perfect făcut acasă

 Lupescu Anca
.

Nu mulți știu să facă un blat de pizza delicios, așa că de cele mai multe ori preferă să comande de la pizzeriile preferate. Totuși, există un ingredient secret pentru un blat de pizza ideal, făcut acasă. Totul este să ai răbdare și încredere. Pe lângă acestea, vei mai avea nevoie de un spațiu de lucru și câteva ingrediente, iar pizza ta, indiferent de topping-urile alese, va fi delicioasă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru un blat de pizza perfect:

  • 800 g faina alba tip „000”
  • 200 g gris macinat
  • 1 lingura sare de mare
  • 14 g drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri ulei masine extravirgin
  • 650 ml apa calduta

Mod de preparare:

Pune drojdia într-un bol cu puțină apă călduță. Las-o 5-10 minute până se activează, iar între timp încălzește restul de apă și adaugă 4 linguri de ulei în ea și o lingură de zahăr.

După ce drojdia s-a activat, adaugă peste ea apa cu uleiul și amestecă bine. Într-un alt bol, pune făina, grisul și sarea. Adaugă lichidul și amestecă ușor. Când totul s-a închegat cât de cât, scoate aluatul pe o masă de lucru curată și începe frământarea. Chiar dacă blatul e lipicios, continuă să frămânți până ce se desprinde de mâini. Frământă pentru 10 minute și apoi lasă-l deoparte. Pune-l în bol și adaugă făină deasupra.

Pomme du Sima. Desertul cu care Chef Dumitrescu și-a cucerit soția

Lasă-l măcar o oră la crescut, apoi poți începe să îl pregătești și să pui deasupra ingredientele tale preferate. Ai grijă să lași marginile goale pentru a se forma o crustă pufoasă și crocantă.

Paste cu creveți și sos alb. Cea mai rapidă rețetă

Secrete pentru o pizza ideală

Sosul este unul dintre ingredientele principale ale pizzei. Cel mai potrivit sos pentru pizza tradițională este sosul salsa preparat acasă. Datorită acestuia pizza capătă un gust picant potrivit. Lucrul principal – puneți mai mult sos, ca să fie umplutura suculentă.

Ingrediente de calitate

Pizza va avea un gust unic, dacă veți folosi ingrediente proaspete și de calitate. Este preferabil să adăugați ingrediente pe care le-ați crescut în grădină: legume, verdeață și chiar fructe. Plantele crescute pe pervaz devin tot mai populare. Încercați să creșteți acasă, de exemplu busuioc și rozmarin.

Adăugați carne

Ca să obțineți o pizza sățioasă, trebuie să adăugați carne. Italienii folosesc adesea pepperoni – un fel de salam picant, dar puteți experimenta și adăuga șuncă italiană, bacon, carne de pui și alte produse din carne.

Citește și: Alexandru Comerzan, din echipa lui chef Scărlătescu, a câştigat CHEFI LA CUŢITE, sezon 7!

Mai multă brânză

Italienii susțin că cu cât e mai multă brânză în pizza, cu atât e mai gustoasă. Cel mai des se adaugă mozzarella, dar sunt potrivite și alte brânzeturi, cum ar fi: parmezan, cheddar, feta.

Prezența fructelor de mare

Ca să preparați o pizza originală, adăugați fructe de mare: midii, calamari, hamsii, creveți. Aceste ingrediente se combină excelent, au un gust extraordinar și se asimilează rapid.

Pregătirea ingredientelor

Cel mai important lucru în pregătirea pizzei este nu doar alegerea produselor de calitate, dar și pregătirea corectă. Tăiați ingredientele astfel încât să fie de aceeași mărime. În timpul tăierii legumelor apare deseori exces de lichid, care trebuie scurs. Dacă îl veți lăsa, pizza nu se va coace bine.

Sos hollandaise. Ce este, cum se prepară și cu ce poate fi consumat

Cantitatea de ingrediente

Nu trebuie să adăugați în pizza o cantitate mare de ingrediente. Trebuie să adăugați produsele doar într-un singur strat. Dacă vor fi mai multe, nu veți putea simți gustul adevărat al mâncării. Astfel doar o să vă potoliți foamea, nimic mai mult.

Burger Beauty & The Beef, celebrul preparat al lui Cătălin Scărlătescu

Cele mai bune umpluturi pentru pizza

Există combinații clasice de produse, care au trecut testul timpului. Desigur că, puteți varia umplutura în funcție de preferințele familiei, dar trebuie să vă familiarizați cu ele!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton