Paștele se apropie, așadar ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă savuroasă de drob de miel de la chef Cătălin Scărlătescu. Faimosul chef o știe chiar de la bunica lui. Este extrem de gustoasă, așadar va fi un preparat cu care vă veți impresiona familia.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
O masă de Paște fără drob de miel este de neconceput, așadar orice gospodină are în rețetar o astfel de rețetă. Ca să vă asigurați însă că veți pune pe masă un preparat savuros, ar fi bine să încercați rețeta de drob de miel pe care chef Cătălin Scărlătescu o știe chiar de la bunica lui și pe care o pregătește de Paște.
Drob de miel rețeta lui chef Scărlătescu
Alături de friptură, cozonac, ouă roșii și pască, gustosul drob de miel se numără printre mâncărurile preferate de români în ziua de Paște. Prepararea drobului de miel este destul de migăloasă, însă, cu siguranță, rezultatul final merită orice efort. Iată de ce aveți nevoie pentru a pregăti drobul pe care chef Scărlătescu a învățat să-l faca de la bunica lui!
Citește și: Ce să faci cu resturile de mâncare rămase de la Paște. Rețetele cu care vei salva tot ceea ce vrei să arunci
Citește și: Rețetă de pască din ciocolată. Desertul ideal pentru Paște
Citește și: Friptură de miel, pentru masa de Paște. Cum să faci cea mai fragedă friptură de miel la cuptor
Ingrediente drob de miel
- organele de la un miel (ficăței, rinichi, plămâni, inimă)
- 250 de grame de carne de miel
- 400 de grame de ceapă și usturoi verde
- 400 grame de mărar și pătrunjel
- opt ouă bătute pentru fiecare kilogram de compoziție
- ulei
- prapur
- sare și piper
Cum se prepară drobul de miel
Mai întâi se spală temeinic organele de miel și carnea din miel, iar apoi se taie în cuburi mari și se pun la călit într-o tigaie, cu uleiul de floarea soarelui.
Un sfert din compoziție se taie cuburi, se taie cuburi, iar restul cărnii, după ce a fost scursă bine de ulei, se trece prin robotul de bucătărie. De asemenea, ceapa, usturoiul, mărarul și pătrunjelul vor fi și ele mărunțite, pentru a fi adăugate ulterior în compoziție.
Carnea și verdețurile se amestecă bine apoi foarte bine cu opt ouă, bătute în prealabil ca pentru omletă. Se adaugă sarea și piperul, iar apoi totul se învelește în prapure. Se pune drobul la cuptor, pentru aproximativ 50 de minute, la o temperatură de 140 de grade Celsius.
De asemenea, se pot adăuga în mijlocul compoziției, înainte de a fi băgată la cuptor, ouă fierte întregi, care, când drobul va fi tăiat felii, îi vor da acestuia un aspect și mai apetisant.
Dacă nu apreciezi carnea de miel vezi și cum să faci o rețetă de stufat de pui!