Cum se prepară pâinea care nu îngrașă. Rețeta celei care a creat Psiho-Dieta

 Oana Pantazi
.

Chiar dacă pare un mit, pâinea care nu îngrașă există, iar Anca Alungulesei este cea care a descoperit-o! Terapeutul în nutriție ne dă rețeta și ne oferă sfaturi pentru o alimentație sănătoasă.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Pâinea care nu îngrașă există și este acum la dispoziția tuturor celor care țin dietă! Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, a descoperit nu doar pâinea, ci și ciocolata care nu îngrașă, o veste minunată pentru cei care se luptă cu kilogramele în plus.

Nu este un secret pentru nimeni că o dietă de succes este întotdeauna una de cursă lungă, iar pe parcursul ei apar multe frustrări. Dat fiind că primii eliminați în orice regim de slăbire sunt carbohidrații, dacă de dulciuri ne putem lipsi, pâinea, aliment de bază în alimentația românilor, devine o problemă.

Dietă cu pâine și ciocolată

Creatoarea Psiho-Dietei susține că interdicțiile în cadrul unei diete fac rău, așadar a descoperit o pâine care nu îngrașă și prezintă rețeta preparatului minune. Anca Lungulesei îi sfătuiește pe cei care sunt la dietă să nu renunțe la alimentele preferate, ci doar să înlocuiască ingredientele care îngrașă.

„Atât pâinea cât şi ciocolata sunt în topul preferinţelor majorităţii oamenilor. În momentul în care afli că, pentru a slabi, nu mai ai acces la ele, gradul de motivaţie scade considerabil. Şi acest lucru se întâmplă nu pentru că persoana ar avea o problema cu motivaţia, ambiţia şi autocontrolul, ci pentru că glucoza a pus cu adevărat stăpânire atât pe corpul, cât şi pe creierul lor. Şi atât corpul, cât şi creierul o cer incontinuu', susține Anca Lungulesei.

„Ceea ce fac eu în Psiho-Dietă se numeşte că nu îţi pun pofta în cui, ci îţi mut cuiul mai jos. Înlocuim faina şi zaharul cu alte ingrediente care să ne conducă la un produs cu acelaşi aspect şi gust, însă prietenos cu silueta. Sunt extrem de gustoase şi oferă saţietate atât corpului, cât şi creierului persoanei care doreşte să slăbească, dar care nu poate renunţa la dulciuri şi la pâine. Pentru că au o cantitate mică de carbohidraţi, sunt sănătoase, dar satisfac papilele gustative, oferă senzaţia de saţietate, iar cu ajutorul lor nu simţi că eşti la dietă, desi slăbeşti', mai spune terapeutul.

Citește și: Pizza de dietă. Rețetă de casă cu puține calorii

Citește și: Câte calorii conține fiecare tip de pâine și care este cea mai bună pentru dietă

Citește și: Ce dietă ține Florin Dumitrescu, după ce s-a îngrășat din nou. E ieftină și slăbești garantat!

Citește și: Ce este și cum se ține corect postul intermitent, dieta sigură și sănătoasă de slăbit

Cum se prepară pâinea care nu îngrașă

Terapeuta menționează că în dieta modernă carbohidrații ocupă un procent de 60 și chiar 70%, concentrația mare de grăsimi și glucoză ducând la obezitate, diabet, imunitate scăzută și boli cardiovasculare. Planul alimentar al creatoarei Psiho-Dietei se bazează, așadar, pe alimente cu conţinut scăzut de glucide, pe verdeţuri, legume şi fructe care echilibrează nivelul zahărului din sânge şi fluctuaţiile de energie şi produc un efect antiinflamator asupra organismului.

„În Psiho-Dieta focusul nu este pe farfuria cu mâncare, ci pe mintea şi emoţiile noastre în raport atât cu corpul, cât şi cu mâncarea. Atât timp cât nu înţelegem cu exactitate care este rolul, valoarea şi însemnătatea mâncării din farfurie, putem avea cea mai sănătoasă farfurie din lume, căci rezultatele nu vor fi cele aşteptate. Cu toţii ne-am născut într-o stare naturala de a recunoste senzaţia de nevoie, dar şi de saţietate a corpului. Trebuie doar să ne reactivam aceste simţuri. Doar aşa mâncarea ne este un aliat pentru corp, suflet şi creier şi nu un duşman', aşa cum este percepută de persoanele care vor să slăbească', mai spune Anca Lungulesei.

Terapeutul a împărtășit, într-o postare pe YouTube, cum se face pâinea care nu îngrașă, dezvăluind rețetă la îndemâna tuturor.





Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton