În perioada Postului Paștelui, gospodinele se întrec în rețete ingenioase, iar una dintre ele este conopida în pâine. Acesta este un preparat de post, foarte delicios și hrănitor. Rețeta pentru conopidă de post în pâine nu este una complicată și nici nu este scumpă!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru conopida de post în pâine
Pentru aluat
- 200 g margarină
- 400 g făină
- 1 praf sare
- 50 ml apă minerală
Pentru umplutură
- o conopidă mare
- 2-3 căţei usturoi
- 100 g caşcaval de post
- 1 praf piper
- 50 g margarină
- 2 lingurite făină
- 100 ml lapte de soia
Conopidă de post în pâine – rețetă de post inedită și delicioasă, care va fi apreciată de toată familia. Dacă e post, nu înseamnă că trebuie să te mulțumești cu mâncăruri fade sau să repeți aceleași preparate clasice tot Postul Paștelui.
Citește și: Iahnie de fasole. Cea mai bună rețetă de post
Citește și: Plăcinte cu cartofi și mujdei de usturoi. Rețetă de post
Citește și: Salată de năut. Cea mai bună rețetă de post
Citește și: Varză călită de post. Cea mai simplă rețetă
Cum se prepară conopida de post în pâine
Se curăţă conopida, se desface în bucheţele, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scoate în sită, la scurs.
Între timp, într-un bol, se cerne făina, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, un praf de sare şi apa minerală. Se frământă până se obţine un aluat tare. Se înfăşoară în folie şi se lasă la rece.
Separat, într-un ibric, se topeşte margarina, se căleşte usturoiul pisat în prealabil, se adaugă făina şi se stinge cu laptele călduţ. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă caşcavalul ras. Cu acest sos se amestecă conopida fiartă, potrivit retete.unica.ro.
Se scoate aluatul de la rece şi se împarte în două bucăţi care se întind cu sucitorul. Prima foaie se aranjează în tavă şi se pune umplutura. Se acoperă cu cealaltă foaie şi se răsuceşte la capete. Se bagă în cuptor, la rumenit.