Compot de cireșe. Rețeta delicioasă din doar 3 ingrediente

 Lupescu Anca
.

Prepară această rețetă ușoară de compot de cireșe cu doar 3 ingrediente în 10 minute! Poți folosi sosul simplu de fructe ca topping pe înghețată, clătite, prăjituri, iaurt și multe altele.

Compot de cireșe

Profită la maximum de fructele de sezon cu acest delicios și super ușor de făcut compot de cireșe.

Pur și simplu fierbe la foc mic câteva minute și este gata să te bucuri de el într-o zi caldă de vară. 

În plus, dacă îl lași mai mult pe foc și mărești cantitatea de zahăr poți avea un sos de cireșe delicios pe care să îl pui peste ovăzul de dimineață, iaurt, clătite, pâine prăjită, tort, cheesecake, înghețată și multe altele!

Cireșele din piețe, pericol pentru sănătate! Cum evităm fructele cu pesticide

Compotul de fructe este una dintre cele mai simple modalități de a te bucura de fuste în timp ce te hidratezi cu o băutură super aromată. În plus, cireșele sunt delicioase.

Despre cireșe

Cireșele sunt fructe mici cu sâmburi care vin într-o varietate de culori și arome. Există două categorii majore – cireșele amare și dulci. 

Culorile lor pot varia de la galben până la roșu-negru închis.

Toate soiurile sunt foarte nutritive și sunt pline de fibre, vitamine și minerale.

Citeste si: Cireșele îngrașă sau nu? Nutriționistul Mihaela Bilic spune adevărul

150 de grame de cireșe dulci, crude, fără sâmburi, asigură următoarele:

  • Calorii: 97
  • Proteine: 2 grame
  • Carbohidrați: 25 grame
  • Fibre: 3 grame
  • Vitamina C: 18% din
  • Valoarea zilnică Doza Zilnică Recomandată
  • Potasiu: 10% din DZR
  • Cupru: 5% din DZR
  • Mangan: 5% din DZR

Acești nutrienți, în special fibrele, vitamina C și potasiul, aduc beneficii sănătății în multe feluri.

Vitamina C este esențială pentru menținerea sistemului imunitar și a sănătății pielii, în timp ce potasiul este necesar pentru contracția musculară, funcția nervoasă, reglarea tensiunii arteriale și multe alte procese critice ale organismului.

Cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, care ajută la menținerea sănătății sistemului digestiv prin alimentarea bacteriilor intestinale benefice și promovarea regularității intestinale.

În plus, acestea furnizează vitaminele B, mangan, cupru, magneziu și vitamina K.

Concentrația ridicată de compuși vegetali din cireșe poate fi responsabilă pentru numeroasele beneficii pentru sănătate ale acestui fruct.

Dulceață de cireșe. Cea mai simplă rețetă

Deși cantitatea și tipul pot varia în funcție de soi, toate cireșele sunt pline de antioxidanți și compuși antiinflamatori.

Acest conținut ridicat de antioxidanți poate ajuta la combaterea stresului oxidativ, o afecțiune care este legată de mai multe boli cronice și de îmbătrânirea prematură.

Cireșele sunt deosebit de bogate în polifenoli, un grup mare de substanțe chimice vegetale care ajută la combaterea deteriorării celulare, reduc inflamația și promovează sănătatea generală.

De fapt, dietele bogate în polifenoli pot proteja împotriva multor afecțiuni cronice, inclusiv a bolilor de inimă, a diabetului, a declinului mental și a anumitor tipuri de cancer.

Aceste fructe cu sâmburi conțin, de asemenea, pigmenți carotenoizi, cum ar fi beta-carotenul și vitamina C, ambele cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.

Rețetă de compot de cireșe

Ingrediente

  • 1-2 kg de cireșe
  • 6 linguri de zahăr
  • 6 căni de apă
  • 2 linguri de suc de lămâie (opțional)

Într-o oală medie, adu apa la fierbere și adaugă zahărul. Scoatețcodițele și spală cireșele. Adaugă cireșele și sucul de lămâie în oală și gătește la foc mediu-mare până când apa începe să fiarbă.

Oprește focul când cireșe s-au înmuiat și zahărul s-a topit de tot, acoperă oala și lasă compotul să se răcească și să se infuzeze.

 Se poate servi rece sau cald. Se păstrează în frigider.

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert

Poți face compot cu combinații de fructe, precum cireșe și zmeură, căpșuni și caise, piersici și cireșe sau altele. 

Poți combina compotul cu gelatină pentru un jeleu delicios cu bucăți de fructe în el. 

Dacă vrei, poți face cocktailuri cu acest compot, jeleuri de fructe pentru cheesecake-uri sau torturi, băuturi calde sau îl poți folosi pe post de sirop pentru a îmbiba blaturi sau pișcoturi pentru deserturi diverse.

Poți adăuga în compot frunze de mentă, pentru o notă mai proaspătă sau coji de citrice bio, pentru și mai multă aromă. 

Tartă cu cireșe și cremă de iaurt. Rețetă delicioasă

Caută cireșe bine coapte, care să își lase sucul și să ofere dulceață compotului. Poți înlocui zahărul cu alternative precum zahărul artificial sau mierea. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton