Ciorbă de ghebe în pâine de casă. O rețetă delicioasă

 Sutiu Theodora
.

Ciorbă de ghebe în pâine de casă. Toamna și-a intrat în drepturi, iar acum, când vremea devine din ce în ce mai rece, sezonul ciorbelor este pe care să înceapă. Dacă nu știți ce să gătiți, ciorba de ghebe în pâine făcută în casă poate să vă poate salva în orice moment.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Ciorbă de ghebe în pâine de casă. Deși rețeta originală conține lapte (în aluatul de pâine) și smântână, și dacă renunțați la ele, veți obține o ciorbă de post, care va face față sigur cerințelor și celor mai mofturoși membri ai familiei dumneavoastră. Iar ghebele îi dau un gust fantastic.

Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște!

Citește și: Ciorba de conopidă cu pui

Citește și: Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă

Citește și: Ciorbă de varză dulce cu afumătură

Ciorbă de ghebe în pâine de casă. Ingrediente

500 gr ghebe
500 gr hribi
2 buc morcovi
1 buc usturoi
2 buc ardei capia roșu
1 buc ceapă albă
1 leg țelină apio
300 ml ulei de floarea soarelui
200 gr unt 82%
50 gr făină albă
500 ml smântână pentru gătit
100 gr sare
50 gr piper negru măcinat
1 leg cimbrișor
1 leg pătrunjel verde
2 buc lămâie
1 kg făină
1 kg făină integrală de grâu
20 gr drojdie uscată
20 gr bicarbonat de sodiu alimentar
2 l apă plata necarbogazoasa
1 litru de lapte 3,5% grăsime
100 ml ulei măsline
cutie flori comestibile

Ciorbă de ghebe în pâine de casă. mod de preparare

În primă instanță, se cântăresc toate ingredientele pentru pâine, și se așează în cuva mașinii de făcut pâine.

Apoi, se curată legumele și se pun la fiert în apă cu sare timp de 20 min, până obținem o supă concentrată.

Apoi, pe razuitoarea mică se dă usturoiul și morcovul, care mai apoi se călăresc în ulei încins până se înmoaie. După se ardeiul tocat mărunt, și lăsăm pe foc încă 5 min după care adăugăm ciupercile.

În continuare, se toarnă supa concetrată, se ocoperă și să le lasă la fiert. După ce s-ay fiert, se pregătește separat un roux din unt, făînă și smântână pe care îl adăugăm în supă. Se potrivește cu sare și piper, apoi se adaugă patrunjelul. În final, ciorba se lasă la odihnit.

La final se taie capacul pâinii și se scobește miezul cu o lingură, după care se pune ciorba înăuntru. Separat se pune lămâie pentru acrit și flori comestibile pentru îndulcit, scrie protv.ro.

Poftă bună!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton