Rețetă de vinete marinate pentru iarnă. Un deliciu!

 Miniosu Alexandra
.

Rețetă de vinete marinate pentru iarnă. Ne putem bucura de vinete toată vara și toamna, însă iarna nu se găsesc la fel de ușor pe rafturi. Dacă nu vreți să ratați aroma plăcută a acestor legume nici în sezonul rece, rețeta de vinete marinate pentru iarnă recomandată de noi este soluția. Veți termina totul în doar o oră!

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de vinete marinate pentru iarnă. Vinetele sunt atât pe placul adulților, cât și al copiilor. Cei mici preferă, în general, clasica salată de vinete, asezonată cu roșii. Dacă vreți ca întreaga familie să se bucure și iarna de gustul acestor legume, cu un preparat la fel de delicios, noi vă recomandăm următoarea rețetă de vinete marinate pentru iarnă.

Citește și: Rețetă de ostropel de pui Moldovenesc.Ușor de gătit!

Citește și: Rețetă de magiun de prune cu nuci.Nu conține zahăr

Citește și: Rețetă salată de bulgur.Ușor de preparat

Citește și: Prăjitura Valurile Dunării.O rețetă dulce și gustoasă

Rețetă de vinete marinate pentru iarnă – Ingrediente

3 vinete potrivit de mari

2 lămâi

2 lingurite capere păstrate în saramură

1 ceapă

2-3 ardei iuţi

2-3 crengute oregano sau o linguriţă oregano uscat

ulei de măsline sau de floarea soarelui

sare grunjoasă

piper

Rețetă de vinete marinate pentru iarnă – Mod de preparare

1. Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să spălați foarte bine vinetele sub jet de apă rece. Tăiați-le apoi în felii de maximum 1 centrimetru.

2. Bucățile de vinete rezultate se așază pe un tocător din lemn, în straturi. Apoi, se presară sare pentru gust și se lasă la scurt timp de o jumătate de oră, arată retete.unica.ro.

3. După cele 30 de minute, vinetele se spală din nou și se fierb timp de două minute în apă, alături de zeama de la o lămâie, pentru un gust și mai bun. Se scot apoi din apa clocotită și se lasă la scurs pe o farfurie pe care ați pus înainte hârtie absorbantă.

4. Bucățile de vinetele bine scurse se așază în straturi, în borcanele curate. Printre feliile de legumă se presară caperele, feliile de la o lămâie, ceapa tăiată solzișori, piper și oregano. Se pun și ardeii iuți, însă după ce sunt tăiați în jumătăți sau în sferturi, după preferință.

5. La final se adaugă și uleiul și se presează cu dosul unei linguri din lemn, până ce observați că lichidul se ridică deasupra.

6. Apoi, după ce ați adăugat toate ingredientele, puteți închide borcanele. Ele se sterilizează 30 de minute. Se mai lasă 30 de minute în apa clocotită, iar apoi se scot și să lasă la răcit. Atenție! Nu uitați să le acoperiți cu un șervet suficient de gros. Sperăm că v-a plăcut rețeta!

Sursă foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton