Topul celor mai bune domenii în care poți lucra de acasă

 advertising.ringier
.

Pandemia a adus în atenția publicului necesitatea de a lucra de acasă. Foarte multe persoane care nu concepeau săptămâna fără drumuri la birou, au fost nevoite să lucreze din propria locuință. Chiar dacă la început le-a fost greu, după ce s-au obișnuit, mulți dintre acești angajați au ajuns la concluzia că le este mult mai bine așa. La polul opus se află cei care nu au avut posibilitatea de a lucra de acasă, deși și-ar fi dorit și care acum caută soluții pentru a putea face schimbări în carieră, într-un domeniu care le permite telemunca. A treia categorie de persoane sunt cele care nu au lucrat încă nimic, dar care vor să se specializeze pe domenii flexibile, care să nu le impună vizite zilnice la birou și care să le permită să își continue activitatea, chiar și în situații de criză, așa cum este pandemia de COVID-19. Iată câteva domenii din care poți obține câștiguri importante, din confortul propriei case.

SEO și marketing online

Pentru a începe să câștigi din SEO și marketing online va trebui să înțelegi pentru început ce este SEO și cum se face corect. Prin urmare, primul pas este să mergi la un curs de SEO, unde specialiștii din domeniu te vor învăța totul de la zero astfel încât să știi cum să abordezi fiecare problemă a viitorilor tăi clienți. Acest job este potrivit pentru tine dacă îți place să lucrezi la calculator și dacă înțelegi aspectele tehnice din spatele site-urilor web. Nu trebuie să cunoști programare și nici să faci un site de la zero, dar noțiunile de host, viteză de încărcare, fișiere HTML, PHP; JavaScript, URL și content ar trebui să îți fie prietene. Desigur, la un curs vei învăța foarte multe, dar dacă nu folosești calculatorul decât rar și atunci doar pentru browsing, este posibil ca o astfel de activitate să te plictisească. De asemenea, dacă nu ai cunoștințe elementare de utilizare a calculatorului, un astfel de domeniu nu este pentru tine, pentru că îți va lua mult timp să prinzi din urmă tot ce nu știi. Vestea bună este că, odată ce înveți să faci SEO corect și găsești primii clienți, câștigurile sunt considerabile. Alege un astfel de domeniu dacă crezi în inovație și în perfecționare continuă.

Programare

Acesta este un domeniu ceva mai nișat, dar care îți va permite să lucrezi de acasă. Pentru a face un astfel de switch în carieră este bine să ai cunoștințe de programare deja, cel puțin la nivel basic. Altfel, îți va lua foarte mult timp să înveți un program cu toate subtilitățile sale de la zero. Nu trebuie neapărat să cunoști dinainte limbajul de programare pe care vrei să îl înveți, ci să ai cunoștințe de algoritmică pentru că în general vei putea rece cu ușurință de la un program la altul, odată ce cunoști unul bine. La baza programării stă algoritmica, motiv pentru care cunoștințele despre ce înseamnă de fapt un algoritm și cum ar trebui să funcționeze sunt importante și sunt primii pași pe care ar trebui să îi faci. Acest domeniu este potrivit pentru persoanele tehnice și pentru cele care au înclinații spre științele reale, dar cu perseverență, atenție, răbdare și exercițiu, chiar și cei orientați spre științele umaniste pot să învețe programare.

Content writing

Îți place să îți manifești creativitatea, scrii de plăcere și nu te temi de niciun subiect? Știi să te documentezi din mai multe surse și ai capacități bune de sinteză? Content writingul este cu siguranță un job pentru tine, pentru care nu trebuie să ieși din casă. Poți face un curs de content writing pentru a înțelege ce vor cere clienții de la tine și cum să implementezi cerințele clientului astfel încât contentul produs de tine să îl ajute în mod real. Ulterior, îți vei construi rapid un portofoliu, dacă serviciile pe care le oferi sunt de bună calitate. Vestea bună este că pentru un astfel de job nu trebuie să ai cunoștințe foarte complexe de utilizare a calculatorului. Un editor de text așa cum este Word sau Open Office și cunoștințe de utilizare a pachetului Google Drive, îți sunt suficiente pentru a putea scrie conținut de calitate pentru clienții tăi.

Acestea sunt cele mai comune trei domenii în care poți lucra de oriunde, chiar și din vacanțe și concedii, atunci când prinzi puțin timp liber sa atunci când ai deadline-uri presante.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton