Sfaturi de achiziție pentru freza unghii

 advertising.ringier
.

Pentru a te putea decide mai ușor asupra unei freze unghii pentru manichiură și pedichiură, poți analiza mai atent numărul mare de modele și poți ține cont de cele mai importante criterii de achiziție. 

Recomandarea este să te decizi mai întâi asupra unui tip de freza unghii, înainte de a te aprofunda în detalii. Cel mai important lucru pentru mulți este cu siguranță numărul de duze și accesorii care sunt incluse în pachetul de livrare. Există uneori diferențe mari, iar cele mai frecvente sunt următoarele:

  • Duza de frezat cilindrică pentru șlefuirea și netezirea denivelărilor brute
  • Cutter pentru slăbirea unghiilor încarnate
  • Duze de pâslă pentru curățarea suprafeței și pentru lustruire
  • Freză cu ac pentru îndepărtarea elementelor moarte
  • Freză cu ferăstrău pentru îndepărtarea bătăturilor și calusurilor
  • Duze grosiere de safir pentru îndepărtarea calusurilor groase
  • Duze din safir pentru pilire și scurtare
  • Duze pentru șlefuire și pentru tratarea unghiilor, calusurilor și bătăturilor.

Freza unghii – Material duze

Duzele pot fi fabricate din diferite materiale. Duzele din ceramică, de exemplu, sunt foarte durabile și oferă o bună îndepărtare a stratului cu generare scăzută de căldură. Există și duze din carbură care sunt foarte durabile, dar nu sunt potrivite pentru unghiile naturale. Același lucru este valabil și pentru duzele de titan. Duzele de safir și diamant sunt de obicei suficiente pentru unghiile naturale.

În ceea ce privește echipamentul, poți acorda atenție și iluminatului LED și rotației în sensul acelor de ceasornic și în sens invers acelor de ceasornic. Lungimea cablului joacă, de asemenea, un rol important la modelele cu fir. Dacă este prea scurt, libertatea de mișcare poate fi sever restricționată și ești întotdeauna dependentă de o priză.

Unele dispozitive de masă sunt echipate cu o pedală de picior sau un sistem de aspirare a prafului. Acest lucru este util în special dacă utilizezi dispozitivul în mod profesional. O geantă de depozitare este un accesoriu util care este inclus în mod ideal în pachetul de livrare, cel puțin pentru dispozitivele portabile.

În plus, ar trebui să acorzi atenție și numărului de duze. Ar trebui să fie cu siguranță un sistem de eliberare rapidă care să permită o schimbare rapidă a acestora. 

Freza unghii – Performanța și viteza de rotații

Când vine vorba de freze unghii, se face distincția între dispozitivele cu fir și dispozitivele fără fir. Cu cât modelul este mai puternic, cu atât poți prelucra mai eficient și mai bine unghiile. Desigur, acest lucru depinde și de domeniul de aplicare. Dacă dorești să lucrezi în mod privat, dispozitivul nu trebuie să fie la fel de puternic. În ceea ce privește performanța, aceasta este importantă dacă ai unghii foarte groase și vrei să pilești și să procesezi unghii aspre și calusuri, de exemplu.

Dacă nu ai avut încă experiență cu o freză unghii, ar trebui să utilizezi un model cu setări de viteză variabilă. Pentru unghiile artificiale, recomandarea este să folosești un dispozitiv mai puternic. Acordă atenție și vitezei de rotații atunci când compari prețurile. Este recomandabil să alegi un model cu cel puțin 20.000 rpm dacă dorești să lucrezi și pe unghii acrilice sau dacă dorești să utilizezi dispozitivul pentru sarcini mai solicitante. 

Pentru lucrul simplu, însă, un dispozitiv cu 5.000 rpm poate fi suficient și dacă motorul funcționează constant și îl folosești des pentru calusuri, pentru că oricum sunt necesare viteze mici pentru aceasta. Puterea motorului este mai importantă decât viteza în sine, deoarece o viteză mare este de puțin folos până la urmă, dacă scade semnificativ cu o presiune ușoară. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton